Δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός με αφορμή τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ και την απήχηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στους νέους και ειδικά σε όσους εργάζονται στον χώρο της Υγείας.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ρεθύμνου μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Είμαστε ένα κόμμα γηρασμένο, δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ (σ.σ. ‘Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) δεν είχαμε κανένα ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιο μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές β΄ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση».
Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε, όπως έγραψε η «Απογευματινή», «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μίας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βλέπετε, κάθε μέρα ένα σύστημα μιντιακό συντονίζεται, κάνει το άσπρο μαύρο, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δημιουργεί ένα κλίμα σε έναν ο οποίος έχει μια αδρή εικόνα και παρακολούθηση των γεγονότων, ότι εδώ έχουμε κοσμογονία. Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο να έχουμε στελέχη να σταθούν στα μίντια. Κατά την άποψή μου, χρειαζόμαστε δικτύωση με ανθρώπους που έχουν επαφή με την κοινωνία. Εκεί που διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Με τους χώρους εργασίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τα σωματεία, με τα επιμελητήρια, με τους επιστημονικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους. Θέλει μια άλλου τύπου κοινωνική επαφή και γείωση, η οποία δεν υπάρχει».
Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως όλα τα παραπάνω υποτίθεται πως ήταν και το διακύβευμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση με την εγγραφή νέων μελών. Άνθρακες το συνέδριο «Υποτίθεται ότι αυτό ήταν το διακύβευμα του συνεδρίου, πώς θα μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Θέλει τεράστια προσπάθεια, γι’ αυτό και κάναμε το άνοιγμα και είπαμε να μπούνε νέα μέλη, γι’ αυτό και δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ψηφίσουν κ.λπ. Αλλά δεν θέλουμε απλώς ανθρώπους που πάνε κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια να ρίχνουν μια ψήφο στην κάλπη του προέδρου ή της ΚΕ. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ενεργοί πολίτες. Θέλει επαφή, θέλει ενημέρωση, επιχειρήματα, τεκμηρίωση», πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.