Πρόσωπα

Μάτζικ Τζόνσον: Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝBA που λατρεύει την Ελλάδα

Πρόσωπα

Μάτζικ Τζόνσον: Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝBA που λατρεύει την Ελλάδα

Οργώνει την χώρα μας ο «θρύλος» του NBA, «Μάτζικ» Τζόνσον έχοντας επιδοθεί σε μια «εκστρατεία» διαφήμισης υπέρ της χώρας μας, καθώς το προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα έχει γεμίσει με φωτογραφίες από τις ομορφιές της χώρας μας.

Είναι δεύτερη χρονιά που ο πρώην μπασκετμπολίστας, επιλέγει την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ πέρσι είχε επισκεφτεί τη Ρόδο.

Φέτος, συνεχίζοντας το tour του, επισκέφτηκε τη Μύκονο και στη συνέχεια βρέθηκε στη Σαντορίνη, στην Αθήνα, στη Ζάκυνθο…

Ο «Μάτζικ» φαίνεται έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας παγκοσμίως, αναρτώντας σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες από αρχαία μνημεία, όπως η Ακρόπολη και τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές.

«Η Cookie και εγώ στην περίφημη εκκλησία Τρεις Καμπάνες των Φηρών, στην πανέμορφη Σαντορίνη!

Πίσω μας μπορείτε να δείτε ένα ηφαίστειο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ενώ, κατά την επίσκεψη του στην Ακρόπολη, έκανε λόγο για μια μοναδική εμπειρία στη ζωή του.

Επικοινωνία Πρωθυπουργού με Μάτζικ Τζόνσον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαίμαχο αστέρα των Los Angeles Lakers είχε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του στο twitter o «Μάτζικ» έλαβε ένα τηλεφώνημα «έκπληξη» από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Ελλάδα και είδε πώς ήταν η επίσκεψή του μέχρι στιγμής. Ο ίδιος είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ταξίδι του ως τώρα είναι φανταστικό και εμπειρία ζωής. «Από τον πολιτισμό, την ιστορία και το φαγητό, όλα ήταν εξαιρετικά! Ο κόσμος υποδέχτηκε την Cookie, εμένα και τους φίλους μας με ανοιχτές αγκάλες», αναφέρει.

Ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια για την Ελλάδα και την αγάπη που έδειξε τόσο στη χώρα μας όσο και στους Έλληνες αλλά και για τις φωτογραφίες και τα tweet που ανάρτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

Οι φωτογραφίες του «θρύλου» από τα ελληνικά τοπία και μνημεία, κάνουν το γύρω του διαδικτύου, καθώς ο ίδιος δεν παραλείπει να τα αναρτήσει στους λογαριασμούς του, στο Facebook, Instagram και twitter, αποτελώντας μια ζωντανή και «δωρεάν» διαφήμιση για τη χώρα μας, καθώς ο ίδιος έχει πάνω από 4 εκατ. ακολούθους στο Facebook και περίπου 5,3 εκατ. στο twitter.

Ποιος είναι ο «θρύλος» του NBA

Ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου Μπάσκετ, και μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες των Los Angeles Lakers, μια από τις καλύτερες ομάδες των ΗΠΑ που μαζί με τους Βoston Celtics έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο «Μάτζικ» οδήγησε τους Lakers σε πέντε πρωταθλήματα NBA τη δεκαετία του 1980 και ήταν μέλος της θρυλικής Dream Team, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Το όνομά του είναι συνώνυμο του ευφάνταστου, γρήγορου παιχνιδιού, με δημιουργικές και απροσδόκητες πάσες και θεαματικά τελειώματα.

Το 1991, αποσύρεται καθώς είχε προσβληθεί από HIV και επιστρέφει εκ νέου το 1992 και κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του All-Star Game του ‘92.

Έχει ανακηρυχθεί συνολικά 12 φορές All Star, δύο φορές MVP All Star Game και εννέα φορές επιλέγει στην κορυφαία 5αδα του ΝΒΑ (All Star -Τιμούμενος Πρώτης Ομάδας).

Είναι στη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ενώ έχει μπει στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το 2002.

You may also like