Επικαιρότητα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι «μπράβοι» του Πειραιά – Τι κατέθεσε ο Νίκος Βέρτης

Επικαιρότητα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι «μπράβοι» του Πειραιά – Τι κατέθεσε ο Νίκος Βέρτης

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου οι «μπράβοι» του Πειραιά που είχαν κατηγορηθεί για πολλές παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα είχαν κατηγορηθεί από επεισόδια στα γήπεδα και κυνομαχίες, μέχρι τοκογλυφίες, εκβιασμούς, ακόμη και εμπρησμούς «κατ’ παραγγελία».

Ο δικηγόρος, Γιάννης Γλύκας, ο οποίος εκπροσωπεί τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, με δηλώσεις του αναφέρει: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αποφυλάκιση του εντολέα μου μετά από 18 μήνες περίπου προσωρινής κράτησης. Θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σύνεση και σοβαρότητα τις κατηγορίες που του αποδίδονται μέχρι την τελική δικαίωση του».

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020  όταν η υπηρεσία Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχε προχωρήσει σε 15 συλλήψεις, ανάμεσα τους και δυο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα που εκβίαζε έχοντας ως απαίτηση, για προστασία με 300 ευρώ το μήνα, διαφορετικά απειλούσαν «να τους κάψουν το μαγαζί».

Ανάμεσα στα άτομα που κλήθηκαν να καταθέσουν ήταν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων αλλά και οι δημοφιλείς τραγουδιστές, Νίκος Βέρτης και Θέμης Αδαμαντίδης.

«Δουλεύει στο μαγαζί ΥΤΟΝ όπου εργάζομαι. Είναι ένα φιλότιμο και γλυκύτατο παιδί. Από την συμπεριφορά του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και τον επιλέξαμε να κάθεται έξω από το καμαρίνι μου, όπου εκεί πρέπει κάποιος να είναι ευγενής και να μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο που περιμένει απ’ έξω, οικογένειες, γονείς με παιδιά. Ο συγκεκριμένος έμενε μέχρι τα ξημερώματα, προκειμένου να εξυπηρετεί όλο τον κόσμο που έρχεται να μας δει. Εξεπλάγην όταν έμαθα γιατί κατηγορείται.

Γνωρίζω ότι έχει ένα κατάστημα στον Κορυδαλλό, με φαγητό και μάλιστα όταν έχουμε πρόβες μας έφερνε φαγητό και δεν ήθελε να τον πληρώνουμε. Εγώ απ’ όσα γνωρίζω για τον κατηγορούμενο, δεν προσομοιάζει με όσα έχω αντιληφθεί για τον χαρακτήρα του και τι άνθρωπος είναι. Σε μένα δεν ήρθε ποτέ κάποιος να μου τον επιβάλει σαν συνεργάτη. Δουλεύω πολλά χρόνια στη νυχτερινή διασκέδαση και δεν είναι εύκολο να μας επιβάλλουν κάποιον άνθρωπο να εργαστεί για εμάς», είχε καταθέσει ο Νίκος Βέρτης τον Νοέμβριο του 2020.

You may also like