Ανάλυση

Ήξεραν ή δεν ήξεραν οι «Ράδιο Αρβύλα»;

Ανάλυση

Ήξεραν ή δεν ήξεραν οι «Ράδιο Αρβύλα»;

Το νέο ταξίδεψε το τελευταίο 24ωρο με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όπως όλα τα νέα που σε εκπλήσσουν. Ειδικά εκείνα που σε εκπλήσσουν δυσάρεστα, έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μέλος των «Ράδιο Αρβύλα», στο κέντρο μιας υπόθεσης, κατηγορούμενος για κάτι που δεν θέλεις να συμβαίνει σε καμία γυναίκα. Πορνό εκδίκησης λέγεται και σε κάνει τουλάχιστον να ανατριχιάζεις.

Μια ανώνυμη ανάρτηση στα social media ανέφερε ότι ο εν λόγω παρουσιαστής δημοσίευσε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές μιας κοπέλας, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η ανάρτηση ανέφερε επίσης ότι ο παρουσιαστής είχε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου δεν εμφανίστηκε, και ότι έχει οριστεί νέα δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης είναι πολύ γρήγορα πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις. Πράγμα που δείχνει ότι η κοινωνία έχει αρχίσει επιτέλους να αναπτύσσει δυσανεξία σε τέτοιες συμπεριφορές και όλο και περισσότερο, αντιδρά ορθά και κοφτά, χωρίς να δικαιολογεί καμία τέτοια πράξη.

Ορθά και κοφτά αντέδρασε και η εκπομπή, όπου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υπήρξε, επί τόσα χρόνια, μέλος. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, οι «Ράδιο Αρβύλα», διά στόματος Αντώνη Κανάκη, ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη συνεργασία με τον καταγγελλόμενο. Ο Αντώνης Κανάκης είπε ότι δεν γνώριζαν τίποτα, καθώς ο πρώην συνεργάτης τους δεν τους είχε ενημερώσει για τίποτε απ’ όλα αυτά. Δήλωσαν χαμένοι, σαστισμένοι και προδομένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη γυναίκα που έκανε την καταγγελία.

Η στάση της εκπομπής προκάλεσε δύο ρεύματα αντίδρασης στον κόσμο. Από τη μία τη χειροκρότησαν για την άμεση απάντηση και τη σαφή θέση που πήρε, από την άλλη αμφισβήτησαν τις προθέσεις της. Και κυρίως, την άγνοια που δήλωσαν οι συνεργάτες του Παναγιωτόπουλου ότι έχουν. Το γεγονός ότι δεν γνώριζαν την υπόθεση.

Γίνεται να μη γνωρίζεις κάτι τόσο σοβαρό για έναν άνθρωπο με τον οποίο συναναστρέφεσαι χρόνια και ζαμάνια, σε καθημερινή βάση; αναρωτήθηκαν πολλοί.

Η αλήθεια είναι ότι όλα γίνονται. Το σενάριο τού να πέσεις από τα σύννεφα για ανθρώπους, ακόμα κι αν έχεις αναπτύξει στενές σχέσεις μαζί τους, είναι πάντα πιθανό. Οι «Ράδιο Αρβύλα» λένε ότι δεν είχαν ιδέα και μπορεί όντως να μην είχαν ιδέα. Μπορεί και να είχαν, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμείς, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τότε, μάλιστα, μπορούμε να τους ρίξουμε τα ανάθεμα για το ότι μας κορόιδεψαν ψιλό γαζί.

Τώρα, όμως, αντί να μπαίνουμε στη διαδικασία της αμφισβήτησης για το αν ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης ήξεραν ή όχι, κι αν είναι τόσο καλοί υποκριτές που προσποιήθηκαν τους σαστισμένους, καλύτερα να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα. Στο γεγονός ότι μια εκπομπή αντέδρασε όπως έπρεπε ν’ αντιδράσει, απέναντι σε μια καταγγελία για ένα σοβαρό ζήτημα ηθικής φύσης.

Οι τρεις εναπομείναντες παρουσιαστές του «Ράδιο Αρβύλα» είπαν αυτό που περιμένεις να ακούσεις, όταν μαθαίνεις ότι ο τέταρτος της παρέας κατηγορείται για εκδικητικό πορνό και μπαινοβγαίνει γι’ αυτό στα δικαστήρια. Είπαν τα αυτονόητα, και ως ένα βαθμό τα είπαν και καλά.

Μεταξύ μας, αυτό έχει σημασία. Το τι μένει σαν ηχώ. Κι εδώ έμεινε η σωστή ηχώ.

You may also like