Επικαιρότητα

Έκκληση στους Βρετανούς να βάλουν «προτεραιότητες» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Επικαιρότητα

Έκκληση στους Βρετανούς να βάλουν «προτεραιότητες» λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Ο αρχίατρος της Αγγλίας κάλεσε σήμερα τους Βρετανούς να βάλουν «προτεραιότητες», λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Σκοπός να μειώσουν τις κοινωνικές τους συναναστροφές πριν από τα Χριστούγεννα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του πολύ μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, του νέου κορωνοϊού.

Η Βρετανία, μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία με περίπου 147.000 νεκρούς, βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και μερικές μέρες με ένα πραγματικό «παλιρροϊκό κύμα», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μπόρις Τζόνσον, της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Για να «μειώσουν τις πιθανότητές τους να κολλήσουν τον ιό ή να τον μεταδώσουν», ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι, έκρινε «λογικό οι άνθρωποι να μειώσουν τις συναναστροφές με άλλους στη δουλειά, αλλά και τις κοινωνικές τους συναναστροφές που τους φαίνονται λιγότερο σημαντικές».

«Δεν θα ήθελα να πω στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να κάνουν αυτό ή το άλλο», εξήγησε ο Γουίτι, μιλώντας ενώπιον σε κοινοβουλευτική επιτροπή. «Είναι σαν να λέμε στους ανθρώπους ότι είναι μία περίοδος στην οποία θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες».

«Αν το πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς τις προσεχείς 10 ημέρες είναι να πάνε να δουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου, αυτή είναι η προτεραιότητά τους. Δώστε προτεραιότητα στα πράγματα που έχουν πραγματική αξία για εσάς», συνέχισε ενόψει Χριστουγέννων.

Αριθμός ρεκόρ στα κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Βρετανία

Χθες, Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 78.610 θετικών κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, κάτι το πρωτοφανές από το 2020 που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Απέναντι σε αυτήν την έξαρση κρουσμάτων, πολλοί Βρετανοί ακύρωσαν ήδη κάποια από τα σχέδιά τους προκειμένου να προστατεύσουν τις οικογενειακές συναθροίσεις για τα Χριστούγεννα.

Η βρετανική κυβέρνηση από την πλευρά της ποντάρει στις αναμνηστικές δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19, με την υποστήριξη του στρατού και χιλιάδων εθελοντών. Ο στόχος που έχει θέσει είναι να χορηγηθεί ενισχυτική δόση σε όλους τους ενήλικες ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε επιπρόσθετους περιορισμούς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Προκειμένου να αποφευχθεί μια υπερφόρτωση των νοσοκομείων, η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε επίσης, επιπρόσθετους περιορισμούς, όπως η τηλεργασία, η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και το υγειονομικό πιστοποιητικό για τις μεγάλες εκδηλώσεις.

Ο Γουίτι δήλωσε επίσης, στην κοινοβουλευτική επιτροπή ότι οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία μπορεί να αυξηθούν γρήγορα και ότι μπορεί να γίνονται περισσότερες εισαγωγές σε μια ημέρα από αυτές που καταγράφηκαν κατά την προηγούμενη κορύφωση της επιδημίας τον Ιανουάριο.

«Μπορεί να βρεθούμε με έναν υψηλότερο αριθμό εισαγωγών σε μια ημέρα από αυτόν», είπε. «Το όλο θέμα σχετικά με αυτό είναι ότι θα είναι πραγματικά συμπυκνωμένο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

You may also like