Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος από χτες, η οποία διαρκεί ως και 31 Οκτωβρίου 2022.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, παρέστησαν σε εκπαίδευση 150 υποψηφίων εθελοντών ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου από στελέχη του Π.Σ. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, καθώς και στελέχη του Δήμου και της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εκπαίδευση εντάσσεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε, 30 Απριλίου, για την εκπαίδευση 2.100 εθελοντών σε όλη τη χώρα σε προγράμματα δασοπυροσβεσης-δασοπροστασίας διάρκειας 52 ωρών και ειδικότερα δασοπροστασίας διάρκειας 38 ωρών. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας που λειτουργούν στο πλαίσιο των Δήμων.

Όσον αφορά την πρόληψη, όπως δήλωσε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αυξημένες θα είναι φέτος οι περιπολίες: «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην πρόληψη. Φέτος, έχουμε εκπονήσει ένα μεγάλο σχέδιο, με προληπτικά μέτρα πρωτόγνωρα για τη χώρα. Πρέπει να παραδεχτούμε, όμως, ότι τίποτα δεν είναι απόλυτα επαρκές όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανή φαινόμενα, όπως οι mega-fires του περυσινού καλοκαιριού. Και εδώ είναι που η προσφορά των εθελοντών μας, με τον ηρωισμό τους, δίπλα στους ηρωικούς Πυροσβέστες μας, καθίσταται τόσο σημαντική. Εσείς θα είστε αυτοί που μαζί με τους Πυροσβέστες, θα τρέξετε πρώτοι στο πεδίο για να περιορίσετε μια πυρκαγιά, για να προλάβετε την εξάπλωσή της, για να αποτρέψετε να καταστεί ανεξέλεγκτη».

You may also like