Επικαιρότητα

Ξεκινάει το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» στις 29 Μαρτίου

Επικαιρότητα

Ξεκινάει το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» στις 29 Μαρτίου

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αναμένεται να ξεκινήσει στις 29/3 και εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή/και προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης «είναι ένα ακόμα μέτρο της κυβέρνησης που στηρίζει τις οικογένειες. Μια προεκλογική δέσμευσή μας που τηρήθηκε. Στα μεγάλα λόγια της Αντιπολίτευσης, απαντάμε με σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Με κοινωνική πολιτική στην πράξη!»

Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο στις αρχές του 2022, ενώ στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύουμε αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

You may also like