Δηλώσεις

Βορίδης: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές του 2027 με αυτοδυναμία

Δηλώσεις

Βορίδης: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές του 2027 με αυτοδυναμία

Δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Βορίδης σχολίασε την άμεση απόφαση του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό, χαρακτηρίζοντάς την ως προαιρετική, τονίζοντας ωστόσο ότι ήταν αναγκαία η αλλαγή, μιας που χρειάζεται απόκριση της κυβέρνησης σε αυτό που της είπαν οι πολίτες. Μάλιστα, ο υπουργός εντόπισε τα αίτια αγανάκτησης του κόσμου στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πολιτική συμπεριφορά ορισμένων προσώπων, για τα οποία ο ανασχηματισμός αποτέλεσε απάντηση.

«Η αλλαγή στο υπουργείο Ανάπτυξης, η αλλαγή στον αρμόδιο υπουργό για τη φορολογική πολιτική, η αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών και η αλλαγή στο υπουργείο Μετανάστευσης στην πραγματικότητα συμβολίζουν αυτά τα πράγματα, ότι στους συγκεκριμένους τομείς πολιτικής υπήρξαν προβλήματα», υπογράμμισε ο υπουργός.

Βορίδης: Έρχονται παρεμβάσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο κ. Βορίδης προανήγγειλε σημειακές παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για την ακρίβεια το μόνο διαφορετικό που λέει η αντιπολίτευση από αυτό που κάνουμε εμείς είναι ο ΦΠΑ. Δεν είναι για ιδεολογικό ζήτημα, η μείωση της φορολογίας είναι κατ’εξοχήν φιλελεύθερη πολιτική. Δεν λέω μόνο ότι είναι δημοσιονομικό, έχουμε μία επιφύλαξη ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού. Όπου έχει εφαρμοστεί δεν έφερε μείωση των τιμών, έφερε αύξηση των κερδών. Έχουμε μία εμπειρία που δεν ήσταν καλή της μείωσης του ΦΠΑ στον καφέ, δεν είδαμε καμιά ουσιαστική μείωση τιμών στην αγορά. […] Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δύσκολη δουλειά να κάνει για την ακρίβεια», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ο ανασχηματισμός δεν έγινε με κριτήριο τη στάση ορισμένων υφυπουργών απέναντι στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας ότι «κάποιοι που καταψήφισαν μπήκαν και κάποιοι άλλοι που καταψήφισαν έφυγαν, οπότε καμία σχέση δεν έχει».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές του 2027 με αυτοδυναμία.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τα τρία χρόνια για να ωριμάζουν οι πολιτικές. Υποστήριξε επίσης ότι η Αριστερά έχει ηττηθεί ιδεολογικά και στη χώρα και στην Ευρώπη σε μια σειρά ζητημάτων όπως στη μετανάστευση και στη φορολογία. «Αυτό είναι το θέμα, όχι το να τα βρουν ο Κασσελάκης με τον Ανδρουλάκη. Και να τα βρουν δηλαδή, πρέπει να μας πουν τι θα κάνουν, διότι η ατζέντα τους πλέον δεν αρέσει», κατέληξε.

You may also like