Δηλώσεις

Βορίδης: Αυτή είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής «Απογραφή» του προσωπικού του Δημοσίου

Δηλώσεις

Βορίδης: Αυτή είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής «Απογραφή» του προσωπικού του Δημοσίου

Δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε την οπτικοποίηση, τη διαδραστική απεικόνιση δεδομένων και την ανάλυση της μηνιαίας αναφοράς του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για τη νέα, σύγχρονη και απλοποιημένη εφαρμογή «Απογραφή» η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και η οποία επιτρέπει στον χρήστη, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον να αναζητήσει και να εξάγει στατιστικά που αφορούν στην εξέλιξη της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου τομέα.

Πλέον, τα στατιστικά είναι προσβάσιμα μέσω:

• της διαδραστικής απεικόνισης αναφορών

• των αναθεωρημένων αρχείων μηνιαίων στατιστικών

Παράλληλα, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα παρουσίασης μηνιαίων στατιστικών σε επίπεδο φορέα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αποτύπωσης της διαχρονικής εξέλιξης της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου σε γραφήματα καθώς και της συγκριτικής αποτύπωσης δεδομένων με πολλαπλά φίλτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε μορφή excel ενώ η εφαρμογή διατίθεται σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής αξιοποιήθηκε το εξειδικευμένο λογισμικό για την απεικόνιση δεδομένων Microsoft BI.

Ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι η αποτύπωση των στοιχείων του ανθρώπινου δυναμικού υπήρξε διαχρονικά ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και επισήμανε ότι η αναμόρφωση του τρόπου παρουσίασης τους θα συμβάλλει στην ποιότητα του πολιτικού διαλόγου.

You may also like