Δηλώσεις

Βορίδης: Αποπειράθηκε να εργαλειοποιήσει και τη δικαιοσύνη -Επένδυσε στο πολάκειον δόγμα

Δηλώσεις

Βορίδης: Αποπειράθηκε να εργαλειοποιήσει και τη δικαιοσύνη -Επένδυσε στο πολάκειον δόγμα

Δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στον πρωην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Κληθείς, ειδικότερα, να σχολιάσει την τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ο υπουργός Επικρατείας παρατήρησε ότι ναι μεν είναι πάντοτε θετική η αυτοκριτική, αλλά «όταν κατηγορείς ανθρώπους δεν μπορείς να αστοχείς. Δεν σου ξέφυγε μιλάμε για πρώην πρωθυπουργούς, (τα θέματα αυτά) απαιτούν σοβαρό χειρισμό. Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι αυτό ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπήρχε ποτέ, αυτή ήταν η ανακοίνωση του κυρίου Παπαγγελόπουλου.

Για το άλλο δε, θέμα, στο οποίο εμφανίσθηκε αυτοκριτικός ο τέως πρωθυπουργός, αυτό των τηλεοπτικών αδειών, επεσήμανε: «Αυτό έχει κριθεί 13-0, εδώ έχουμε καταδίκη».

Επανήλθε, όμως, στην υπόθεση της Novartis και, αφού χαρακτήρισε ήπιο τον χαρακτηρισμό περί αστοχίας, επιχειρηματολόγησε ότι όταν κάποιος εισηγείται τη δίωξη πρώην πρωθυπουργών και υπουργών δεν είναι και κάτι ελαφρύ είναι προφανές ότι και ο πρωθυπουργός θα κάνει σταθμίσεις. Ο πρωθυπουργός και οι δικοί του άνθρωποι, οι δικοί του νομικοί, θα πρέπει να δουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, ελαφρά τη καρδία, να λέμε, “αστοχία”.

Κατά τον Μ. Βορίδη, αυτή ήταν η προσέγγιση του κ. Τσίπρα, αυτός (ήταν) ο τρόπος με τον οποίον πραγματικά αποπειράθηκε να εργαλειοποιήσει και τη δικαιοσύνη. Κατηγόρησε δε, τον τέως πρωθυπουργό ότι η πολιτική του δεν ήταν πολιτική αντιπαράθεσης σε προγραμματικές, ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις, αλλά είχε επενδύσει πολύ στο πολάκειον δόγμα, “θα τους βάλουμε όλους στη φυλακή, γιατί όλοι είναι διεφθαρμένοι”.

Με άλλα λόγια, συνέχισε, υπηρετούσε με απόλυτη συνέπεια την κεντρική θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι υπάρχει μια πολιτική τάξη η οποία είναι απόλυτα διεφθαρμένη και πρέπει να τους βάλουμε όλους φυλακή. Αυτό είναι που κατέρρευσε, αυτό είναι που πήγε στο 17%» είπε ο υπουργός Επικρατείας με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνέχισε να έχει την ίδια τακτική και ως αντιπολίτευση, μετά τις εκλογές του 2019.

Στο ερώτημα, εξ άλλου, τι θα κάνει ο Α. Τσίπρας στο μέλλον, απάντησε ως εξής: Η εκτίμησή μου είναι όχι πολλά». Ενώ, αν του δινόταν η δυνατότητα να ρωτήσει διευκρινιστικά κάτι τον κ. Τσίπρα, είπε πως θα τον ρωτούσε «η αστοχία τι είναι; Δεν πέτυχε, δεν τα καταφέραμε;

You may also like