Δηλώσεις

Βίτσας: Έχω αποφασίσει αν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Όποιος διαφωνεί, διαγράφεται; – Η υποταγή δεν είναι επιλογή

Δηλώσεις

Βίτσας: Έχω αποφασίσει αν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Όποιος διαφωνεί, διαγράφεται; – Η υποταγή δεν είναι επιλογή

Δήλωσε ο υπό διαγραφή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας, τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας μαζί με τους κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα. Κρατώντας χαμηλούς τόνους, αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ότι του τηλεφώνησε ο κ. Κασσελάκης.

«Με πήρε τηλέφωνο στη γιορτή μου ο κ. Κασσελάκης ανταλλάξαμε ευχές και μου είπε πόσο με εκτιμά. Δεν μιλήσαμε για το εάν θα πάρει πίσω τις διαγραφές. Θεωρώ πως είναι ένας ευγενής άνθρωπος που απλά με πήρε να μου δώσει τις ευχές του για τη γιορτή μου» είπε χαρακτηριστικά.

Περί αλλαγής ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όποιος έχει δει το βίντεο βγάζει το συμπέρασμα πως με βάση τα ερώτηση απάντησα. Αμέσως μετά είπα πως υπάρχει χώρος για μια σύγχρονη αριστερά και μάλιστα το είπα πως αυτό θα γίνει τίτλος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, απάντησε: «Προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση για άλλο κόμμα».

«Θεωρώ πως είναι τεράστιο λάθος αυτό θα γίνεται με τις διαγραφές ειδικά όταν πηγαίνεις σε ένα συνέδριο όπου ανοίγουν οι συζητήσεις και μπορεί ο καθένας να εκφράσει τη άποψή του. Όποιος διαφωνεί διαγράφεται; Εγώ ελπίζω πως σε πολλά από αυτά τα ζητήματα θα δοθεί απάντηση από την ηγεσία του κόμματος στη συνεδρίαση και ο καθένας από εκεί και πέρα θα σταθεί σε αυτήν την απόφαση. Η υποταγή δεν είναι επιλογή».

«Μπορεί να είναι θέμα προσώπου αλλά δεν ευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ότι εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσσελάκης δεν έδωσε καμία ώθηση στο κόμμα και το δεύτερο είναι πως ο κόσμος δεν τον θεωρεί αριστερό, αλλά δεξιό και κεντροδεξιό. Εγώ δεν μπαίνω στον κόπο να χαρακτηρίσω κάποιον αριστερό ή όχι. Η Κεντρική Επιτροπή δεν πιστεύω πως θα με διαγράψει αλλά εγώ έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Πάντα όμως, οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν. Είμαι ειλικρινής και είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι η τελευταία φορά που βάζω υποψήφιος».

You may also like