Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Θα πρέπει να δείξει η Τουρκία με ποια πλευρά τάσσεται

Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Θα πρέπει να δείξει η Τουρκία με ποια πλευρά τάσσεται

Δήλωσε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «διότι με το να μην συμμετέχει στο πλευρό των δυνάμεων της Δύσης στην επιβολή κυρώσεων, επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμπτει τις σκληρές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Αυτό είναι ένα θέμα που η Ελλάδα αναδεικνύει πολύ σθεναρά στην ΕΕ».

«Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, είμαστε στα σύνορα της Ευρώπης και μια χώρα που βρίσκεται υπό διαρκή απειλή και θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Η σθεναρή αντίδραση στη στρατιωτική εισβολή του κ. Πούτιν με την επιβολή των σκληρότερων κυρώσεων που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ και με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του πακέτου της κοινής αμυντικής πολιτικής ύψους 500 εκατ. ευρώ για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, είναι η πρώτη κίνηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που κάνει η Ευρώπη και αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση του να αποκτήσει η Ευρώπη ενιαία φωνή, όπως οραματιζόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

You may also like