Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα εξοπλίζεται και αυξάνει το αμυντικό της αποτύπωμα

Δηλώσεις

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα εξοπλίζεται και αυξάνει το αμυντικό της αποτύπωμα

Δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και συνέχισε: «Σήμερα, συζητιέται στην Ελληνική Βουλή η συμφωνία για την προμήθεια των Rafale και των φρεγατών Belharra και μακάρι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είχαν την ωριμότητα να στείλουν ένα σοβαρό μήνυμα ομοθυμίας για την αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι σε στρατιωτικές προμήθειες απολύτως αναγκαίες για τη διατήρηση της ισορροπίας στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα».

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου και τα επιχειρήματα της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών δεν στέκουν λογικά και ότι η Ελλάδα έχει απαντήσει με όλους τους τρόπους ότι η παρουσία του στρατού στα ελληνικά νησιά δεν αφορά επιθετικές ενέργειες στις οποίες αποβλέπουμε, αντιθέτως εξηγείται από την ανάγκη να αμυνθούμε απέναντι στις προσβολές της κυριαρχίας μας που επιχειρεί η Τουρκία. «Η επιχειρηματολογία της Τουρκίας δεν γίνεται δεκτή από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι: «υπάρχει ακόμα η δύναμη της διπλωματίας και περιθώριο για περισσότερη συζήτηση, πριν ξεκινήσει μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη, προσθέτοντας ότι μια τέτοια σύρραξη δε θα απέτρεπε σίγουρα την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όπως απεύχεται η Ρωσία, αλλά θα έφερνε το αντίθετο αποτέλεσμα».

You may also like