Δηλώσεις

Τσίπρας προς Τουρκία: Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν

Δηλώσεις

Τσίπρας προς Τουρκία: Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τη Σύμη κατά τη διάρκεια της σημερινής του περιοδείας σε Ρόδο και Σύμη.

«Από εδώ, από την ακριτική Σύμη, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Πρώτα από όλα, στην πολιτική ηγεσία των γειτόνων μας. Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως, «σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι», επεσήμανε

Και συμπλήρωσε πως, «συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλιμακώνονται οι προκλήσεις. Πόσο δε μάλλον, όταν οι προκλήσεις αυτές έρχονται σε μία περίοδο που και οι δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και την ειρήνη. Διότι η οικονομική κρίση πλήττει και τις δύο πλευρές. Δευτερευόντως, θέλω να απευθυνθώ και στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις των γειτόνων μας. Σε αυτές τις δυνάμεις που πάντοτε υποστηρίζουν τον διάλογο και την ειρήνη. Και να πω ότι πρέπει να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like