Επικαιρότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Επικαιρότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Volodymyr Zelenskyy, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Zelenskyy, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών. Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Ανάρτηση Ζελένσκι στο twitter

Έπειτα από την επικοινωνία του προέδρου της Ουκρανίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Volodymyr Zelenskyy σημείωσε στα κοινωνικά δίκτυα:

«Επικοινώνησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Έγινε αναφορά στην πορεία αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας. Εκτιμούμε την άμυνα, την ανθρωπιστική υποστήριξη της Ελλάδας . Τονίστηκε η ανάγκη διασφάλισης του έργου των ανθρωπιστικών διαδρόμων, ιδίως στη Μαριούπολη. Συζητήθηκε επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας».

You may also like