Επικαιρότητα

Τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις – Συμφώνησαν για 3ο γύρο

Επικαιρότητα

Τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις – Συμφώνησαν για 3ο γύρο

Ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας στο Μπρεστ.

Σύμφωνα με το Associated Press, ένα μέλος της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας σε συνομιλίες με τη Ρωσία δήλωσε ότι τα μέρη κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για την οργάνωση ασφαλών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών.

H Ουκρανία απαίτησε επίσης κατάπαυση του πυρός.

Στην όγδοη μέρα της βρίσκεται σήμερα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πάνω από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν προσφυγοποιηθεί. Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες και Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί.

Δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα. Μάλιστα δήλωσε ότι «Οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες», σημειώνοντας ότι «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι».

Ο Ζελένσκι στο τελευταίο του μήνυμα, είπε ότι οι ουκρανικές γραμμές κρατούν. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά τη δική μας ελευθερία». «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο όπως αυτό των 300 της Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη». Χαρακτήρισε «καθήκον» την υπεράσπιση της πατρίδας και έκανε έκκληση στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών.
«Εάν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

You may also like