Δηλώσεις

Σκρέκας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών διασύνδεσης, στον τομέα του φυσικού αερίου

Δηλώσεις

Σκρέκας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών διασύνδεσης, στον τομέα του φυσικού αερίου

Δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Juul – Jorgensen.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Juul – Jorgensen. Ενημέρωσα την κυρία Joergensen για τα έργα υποδομής που υλοποιούμε σε συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων, όπως τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB», είπε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε:
«η Ελλάδα, με σταθερά βήματα, καθιερώνεται ως πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών διασύνδεσης, στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών των Βαλκανίων αποτελεί κλειδί για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, Ελλάδα και Ε.Ε. συμπορεύονται στο κοινό όραμα για μια ασφαλή, βιώσιμη και προσιτή ενέργεια».

You may also like