Δηλώσεις

Πρόεδρος της επιτροπής PEGA σε Παπαδημούλη: Ντροπή για έναν αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής

Δηλώσεις

Πρόεδρος της επιτροπής PEGA σε Παπαδημούλη: Ντροπή για έναν αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής

Δήλωσε ο πρόεδρος πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και του αντίστοιχου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης (PEGA), Γερούν Λέναερς, με ανάρτηση του στο twitter με αφορμή τη δημοσίευση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter, ότι έρχεται στην Ελλάδα επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές, δημοσιεύοντας παράλληλα το πρόγραμμα της αποστολής της PEGA στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε, η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλη δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

«Αυτό είναι μόνο ένα πρώτο σχέδιο ημερήσιας διάταξης, μόνο για εσωτερική διοικητική χρήση, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε με τις πολιτικές ομάδες, πόσω μάλλον με πιθανούς συνομιλητές», έγραψε.
«Είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς».

«Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας. Τώρα αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε σε αυτήν την αποστολή», τόνισε ο Γερούν Λέναερς, απαντώντας στο Tweet του κ. Παπαδημούλη.

Ενώ, σε νεότερη ανάρτηση του, κατόπιν απάντησης του κ. Παπαδημούλη, επισημαίνει: «Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση».

You may also like