Δηλώσεις

Πλεύρης: Μόνο για 6 εβδομάδες οι αλλαγές στις εφημερίες του Παίδων Πεντέλης

Δηλώσεις

Πλεύρης: Μόνο για 6 εβδομάδες οι αλλαγές στις εφημερίες του Παίδων Πεντέλης

Δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιασμού, καθώς «οι προσπάθειες που έγιναν έφεραν αποτελέσματα».

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε πως «το νοσοκομείο θα επανέλθει πλήρως μόλις τελειώσει το ζήτημα των εμβολιασμών. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις απογευματινές εφημερίες, ενώ οι πρωινές λειτουργούν κανονικά».

Ο κ. Πλεύρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει και νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες το νοσοκομείο τονίζοντας: «Θεωρήσαμε ότι και στην ηλικία 5-11 ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα» φαίνεται και από τα σχετικά στοιχεία εξήγησε ο υπουργός Υγείας. «Στις 31/8 ο εμβολιασμένος πληθυσμός ήταν στο 57% και στο 66% εμβολιασμένος έστω με μια δόση».

«Σήμερα 72,5% στον γενικό πληθυσμό έχει κάνει έστω μια δόση και 69% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Το 83% των ενηλίκων έχουν κάνει έστω μια δόση και 78,5% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λοιπόν αύξησαν 15% την κάλυψη πλησιάζοντας και ίσως «περάσουν» το μέσο ευρωπαϊκό όρο».

You may also like