Επικαιρότητα

Πλεύρης: Μέχρι 2,5 μέρες η παραμονή διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Επικαιρότητα

Πλεύρης: Μέχρι 2,5 μέρες η παραμονή διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Στοιχεία για την παραμονή διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, έδωσε από τη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού (ΣΥΡΙΖΑ) ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως με βάσει τα στοιχεία του τελευταίου 4μνου από το ΕΚΑΒ, ο μέσος όρος παραμονής διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ κινείται ανάμεσα σε μερικές ώρες μέχρι και 2,5 μέρες.

«Καλό είναι να μην υπήρχε ούτε ένα λεπτό αλλά είναι η κορύφωση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος και πάλι στις καταγγελίες για ύπαρξη VIP ΜΕΘ πρόσθεσε: «είναι σαφέστατο ότι είναι χυδαία ψεύδη, τα όσα αναφέρονται είτε για επιλεκτική διακομιδή ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είτε πολύ χειρότερα ότι υπάρχουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν που τις κρατάμε κλειστές προκειμένου να γίνει διαχείριση περιστατικών εάν και εφόσον χρειαστούν».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ούτε ηλικιακά κριτήρια ούτε γνωριμιών για την εισαγωγή ασθενούς στη ΜΕΘ, παρά μόνο οι πιθανότητές του να αποκατασταθεί η υγεία του.

«Οι σκιές για τη διαχείριση κατά την άποψή μου είναι σημαντικές και παραμένουν και κυρίως τα επιχειρήματά σας αποδομούνται με περιπτώσεις συγκεκριμένων επωνύμων που βρέθηκαν με πολύ εύκολο τρόπο σε ένα κρεβάτι εντατικής», απάντησε ο κ. Ξανθός για να λάβει μια λίγο πολύ πληρωμένη απάντηση: «καταλαβαίνω την αμηχανία σας να θέλετε να υποστηρίξετε μία ερώτηση που έχει γίνει από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ διότι γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα έχοντας κάνει υπουργός και ως γιατρός ότι αυτά τα οποία καταγγέλλονται δεν μπορεί να είχε συμμετοχή γιατρών ή την πλατφόρμα φτιάξατε εσείς την ξέρετε εσείς ξέρετε πώς γίνεται η διαχείριση της».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι η περιβόητη πια μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν έχει κατατεθεί ούτε υπάρχει σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου.

You may also like