Δηλώσεις

Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις

Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος

Δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συνέχισε: « Έχουμε παραλάβει 24 νέα σκάφη, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα παραλάβουμε 74 νέα σκάφη με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

«Στα πλαίσια αυτά θα ενισχυθεί και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου» τόνισε και αναφέρθηκε παράλληλα και στα δύο, εθνικής στρατηγικής σημασίας όπως τα χαρακτήρισε, συστήματα, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Θαλάσσιας Επιτήρησης και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, τα οποία βρίσκονται στη δεύτερη φάση τους και είναι έργα που θα αναβαθμίσουν συνολικά το Λιμενικό Σώμα, που έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των τελευταίων ετών, όπως είπε.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε επίσης ότι από το 2019 μέχρι σήμερα οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80% και σημείωσε ότι «αυτό οφείλεται κυρίως στους άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος». Χαρακτήρισε δε ως «επιβεβλημένη αναγνώριση από την κυβέρνηση» την χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ, τόσο για «τα τεράστια αποτελέσματα που έχουν φέρει στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και την προστασία από κάθε παρανομία στη θάλασσα».

Επίσης, με αφορμή την δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Γαύδο, για πλωτό ασθενοφόρο, ανέφερε ότι «στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη έχουμε προγραμματίσει την ενίσχυση των Λιμενικών αρχών τόσο του Λιμεναρχείου των Σφακίων όσο και του Λιμεναρχείου της Ιεράπετρας με δύο πλωτά ασθενοφόρα που θα ενισχύσουν περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες». «Η Γαύδος είναι ένα νησί στο οποίο, μεταξύ άλλων, το υπουργείο προγραμματίζει και σημαντικές παρεμβάσεις σε λιμενικές υποδομές» τόνισε ο υπουργός.

You may also like