Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε για την ενδοσχολική βία -Δεν βάζουμε τίποτα κάτω από το χαλί

Δηλώσεις

Πιερρακάκης: Όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε για την ενδοσχολική βία -Δεν βάζουμε τίποτα κάτω από το χαλί

Δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, σε ανάρτηση του στο X, με αφορμή τα νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Παρουσιάσαμε σήμερα με τη Ζέττα Μ. Μακρή στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης την εθνική στρατηγική και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, μία πρόκληση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα.

Ο στόχος που θέτουμε σήμερα είναι να εξαλείψουμε τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία. Και, για να τον πετύχουμε, παρεμβαίνουμε με όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα. Δεν βάζουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Όλοι μαζί πρέπει να μιλήσουμε, όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώσαμε είναι και η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, μέσω της οποίας ένας γονιός ή ένα παιδί Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να καταγράψουν περιστατικά εκφοβισμού, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση και η αντιμετώπισή τους σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με την παρουσία του υπογράμμισε την έμφαση που δίνουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς το Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation για την πολύτιμη υποστήριξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας. #StopBullyingGR #MilaMporeis».

You may also like