Δηλώσεις

Παπαδημούλης: Ο Κ. Μητσοτάκης έψαξε να βρει μια προσχηματική δικαιολογία, για να εγκαταλείψει τη δέσμευσή του να εξαντλήσει την τετραετία

Δηλώσεις

Παπαδημούλης: Ο Κ. Μητσοτάκης έψαξε να βρει μια προσχηματική δικαιολογία, για να εγκαταλείψει τη δέσμευσή του να εξαντλήσει την τετραετία

Δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου.

«Η επιθετική ρητορική και στάση της Τουρκίας συνδυάζεται και με τον ιστορικό αναθεωρητισμό της, αλλά και με την οπισθοδρόμηση της ηγεσίας Ερντογάν στα ζητήματα δημοκρατίας. Η ευρωπαϊκή αντίδραση δεν είναι ικανοποιητική», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση επεσήμανε πως : «είχαμε και πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πόλεμος όμως τα επιτάχυνε και κάνει ζημιά και στους εμπολέμους και την ευρωπαϊκή οικονομία. Στην Ελλάδα το ζούμε πολύ έντονα. Ο πληθωρισμός εδώ είναι πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και όσο παρατείνεται ο πόλεμος καραδοκεί η απειλή της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού. Γι` αυτό η Ευρώπη έχει συμφέρον να λάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του. Τα ευρωπαϊκά συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα αμερικανικά σε αυτό το ζήτημα. Οι ΗΠΑ κερδίζουν από την παράταση του πολέμου, εμείς όμως μόνο ζημιά παθαίνουμε».

«Αν φτάσουμε στο χειμώνα και συνεχίζεται ο πόλεμος, θα μπούμε σε ένα καταστροφικό σπιράλ. Ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός ρεαλιστικού συμβιβασμού ανάμεσα στον εισβολέα και τον αμυνόμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ίσες αποστάσεις. Αλλά η ειρήνη είναι το συμφέρον όλων. Γι΄ αυτό η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι με τα γεράκια, αλλά να λάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει τη φρίκη του πολέμου. Η ΕΕ οφείλει να μην είναι πολιτικός νάνος, αλλά να πιέσει πρωτίστως τον Πούτιν αλλά και την ουκρανική πλευρά να βρουν τον δρόμο του συμβιβασμού», συμπλήρωσε.

Ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων είπε πως: «Ο Κ. Μητσοτάκης έψαξε να βρει μια προσχηματική δικαιολογία, καθόλου σοβαρή, για να εγκαταλείψει τη δέσμευσή του να εξαντλήσει την τετραετία. Είπε `θα ήθελα να εξαντλήσω την τετραετία, αλλά δεν με αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ`. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη οδηγούν σε εκλογές το φθινόπωρο κατά τη γνώμη μου. Είναι μια πρόκληση οι εκλογές και φυσικά είναι καλοδεχούμενες. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να ηττηθεί και να φύγει η αποτυχημένη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ. Για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε πρωτιά και διαμόρφωση προοδευτικής διακυβέρνησης από την πρώτη κάλπη. Με ακρίβεια, πληθωρισμό, κίνδυνο ύφεσης και πόλεμο στη γειτονιά μας, είναι ανευθυνότητα οι δεύτερες και οι τρίτες εκλογές. Είκοσι μια στις 27 χώρες της ΕΕ έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και αναλογικά εκλογικά συστήματα. Ήρθε η ώρα να γίνουμε Ευρώπη και σε αυτό το ζήτημα»

You may also like