Επικαιρότητα

Πάνω από 15.000 κρούσματα στα σχολεία

Επικαιρότητα

Πάνω από 15.000 κρούσματα στα σχολεία

Πάνω από 15.000 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Βάσει των στοιχείων έως και την Κυριακή self tests είχαν παραλάβει το 90% των δικαιούχων -μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενώ αντίστοιχα το πρωί της Δευτέρας από τις 7:00, διανέμονταν self test από τις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία για τα self test δείχνουν 15.547 κρούσματα. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί και το υπ. Παιδείας, πρόκειται για χιλιάδες κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί δίχως τα self test που έγιναν για το άνοιγμα των σχολείων.

Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από τον μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού για τον κορωνοϊό, από την αρχή της πανδημίας.

Όπως τόνισαν πριν από λίγες ώρες πηγές από το υπ. Παιδείας, υποβλήθηκαν σε τεστ 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι).

Οι ίδιες πληροφορίες επισήμαναν πως κάθε ένα εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού των self test αποτελεί άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός υποχρεούται να υποβληθεί σήμερα ένα νέο, δεύτερο self test για την προσέλευση στο σχολείο αύριο Τρίτη, ενώ την Πέμπτη θα γίνει νέο self test.

You may also like