Δηλώσεις

Οικονόμου: Έρχονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Δηλώσεις

Οικονόμου: Έρχονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τόνισε ότι «τον Φεβρουάριο διατέθηκαν 350 εκατ. ευρώ και τον Μάρτιο θα δοθούν όσα απαιτηθούν, προκειμένου όχι να μηδενιστούν οι συνέπειες από την ενεργειακή κρίση, αλλά να υπάρξει ελάφρυνση».

«Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας που χρειάζονται περαιτέρω στήριξη».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «δεν θα αργήσουν να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ενώ αυτή τη στιγμή συζητείται το ύψος και η περίμετρος των εν λόγω μέτρων».

Διευκρίνισε ότι «η περίμετρος των μέτρων δεν θα είναι μικρή και πως θα εξαντληθεί όποια δυνατότητα υπάρχει. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα και συνεπώς τα μέτρα πρέπει να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι σημαντικό πως οι προτάσεις Μητσοτάκη για την ακρίβεια αποτυπώνονται στο επίσημο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής και επεσήμανε τα τέσσερα πράγματα που αναδεικνύει αυτή η εξέλιξη. Σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να βάλει χρήματα, όπως έβαλε για την πανδημία για την προμήθεια εμβολίων και για την αναχαίτιση των οικονομικών συνεπειών. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα για το ενεργειακό, μέσω ενός ταμείου που θα χρηματοδοτηθεί από τα Ταμείο Ρίπων».

«Η Ευρώπη πρέπει να παρέμβει στο ύψος της τιμής της ενέργειας, καθώς όσα και να δίνουμε αν οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, θα είναι σα να κυνηγάμε την ουρά μας. Συντονισμένα, να δούμε τρόπους για παρέμβαση στις τιμές ενέργειας και για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ. Μια σειρά από δαπάνες θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό που λέμε δημοσιονομικοί κανόνες. Όχι μόνο ενεργειακές δαπάνες αλλά και αμυντικές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

You may also like