Δηλώσεις

Οικονόμου: Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός τραγέλαφος από τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα Πανεπιστήμια

Δηλώσεις

Οικονόμου: Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός τραγέλαφος από τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα Πανεπιστήμια

Δήλωσε ο Βουλευτής της ΝΔ, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του είναι διαχρονικά μοιραίος και επιζήμιος.

Προσέξτε. Ήταν ΠΑΣΟΚ, που με το νόμο του 1982, συνέβαλε τα μέγιστα στην εκπαιδευτική αποσάθρωση του δημόσιου πανεπιστημίου, εγκαθιδρύοντας εντός του ένα χυδαίο κομματισμό. Ήταν ΠΑΣΟΚ που την περίοδο 2006- 2007 τορπίλισε για λόγους εσωκομματικής ισορροπίας την συνταγματική μεταρρύθμιση για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Και όσο για σήμερα κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει. Είναι το κόμμα που ίδρυσε το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο με δίδακτρα σε προπτυχιακό επίπεδο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σήμερα κόπτεται για το κόστος των σπουδών στα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Και μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου, ήρθε στη Βουλή και εισηγείται στην ουσία εισαγωγή διδάκτρων στα προπτυχιακά προγράμματα των δημοσίων πανεπιστημίων.

Σε ό,τι δε αφορά την στάση του ΠΑΣΟΚ στην ουσία του νομοσχεδίου από αυτά που λέει ο κ. Ανδρουλάκης και στελέχη του το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο κείμενο έχουν διαβάσει, γιατί το κείμενο του νομοσχεδίου με βεβαιότητα δεν το έχουν διαβάσει με αυτά που λένε και υποστηρίζουν.

You may also like