Πρόσωπα

Νίκος Χαρδαλιάς: Το προφίλ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής

Πρόσωπα

Νίκος Χαρδαλιάς: Το προφίλ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής

«Ξεκινάει η καθημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου για τον νέο κορωνοϊό καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα».

Έτσι ξεκινούσε για πάνω από 4 μήνες, το απόγευμα για πολλούς, την περίοδο που ξέσπασε ο Covid19, κάνοντας ευρέως γνωστό τον νυν υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Πολιτική Προστασία εξελίχθηκε, εκείνη την εποχή, στο ένα από δύο πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της επικαιρότητας εν μέσω όλων αυτών που περάσαμε. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας από την αυτοδιοίκηση και συνεχίζοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή, φαίνεται να ξαναγυρίζει στην αυτοδιοίκηση από την περιφέρεια. Ας θυμηθούμε όμως πρώτα την πορεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής.

Βιογραφικό και πορεία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει γεννηθεί στο Βύρωνα και έχει καταγωγή από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Έχει σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Αγγλία και έχει μάστερ στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ.

Το 1994 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Δράκο, ενώ 4 χρόνια αργότερα κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,9% στον πρώτο γύρο και 48,9% στον δεύτερο, για να εκλεγεί Δήμαρχος Βύρωνα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τον Οκτώβριο του 2002, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατία παραμένοντας δήμαρχος Βύρωνα μέχρι το 2014,όπου και εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Το 2019, διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με την δύσκολη κρίση του κορονοιού αλλά και την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πανδημία μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

“Μείνετε σπίτι, μη γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε’’, ήταν μια από τις πολλές εκκλήσεις του κατά τη διάρκεια του “μένουμε σπίτι’’. Ο Νίκος Χαρδαλιάς -μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα- είχε γίνει μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων την εποχή του κορονοϊού, παίρνοντας τον ρόλο του “αυστηρού’’ δίπλα στον καθηγητή. Μια καθημερινότητα που τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλους.

Το έμφραγμα

Παραμένοντας στο τιμόνι της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων το καλοκαίρι του 2021 και ενώ είχε αναλάβει τον συντονισμό των δασικών πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Κερατέα υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε. Οι κοντινοί του άνθρωποι επιβεβαίωσαν ότι εκείνη είχε πολύ φόρτο εργασίας, δεν κοιμόταν, ενώ η ένταση και το στρες και σίγουρα συνέβαλαν στην κατάσταση της υγείας του.

Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023, ορίστηκε εκ νέου υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μέχρι και την παραίτηση του για κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Πατούλη.

“Προτεραιότητά μου η καθημερινότητα των πολιτών’’

«Στη θητεία μας», έχει επισημάνει ο κ. Χαρδαλιάς, «θα έχουμε τρία 20μηνα. Μέσα στους πρώτους 20 μήνες θα τελειώσουμε με τα αυτονόητα. Με την μάχη που δίνουν οι κάτοικοι για να έχουν βιολογικούς καθαρισμούς, τη μάχη για να μην έχουν προβλήματα με την ύδρευση, τη μάχη για να μην έχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Ξέρω τι πρέπει να γίνει, θέλω και μπορώ», έχει επισημάνει σε συνέντευξη του τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα του είναι η καθημερινότητα των πολιτών.

Επιστρέφοντας λοιπόν εκεί που ξεκίνησε, στις γειτονιές και έχοντας ανακοινώσει το πρόγραμμα του και το ψηφοδέλτιο του και τον συνδυασμό του, μετράει αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση που είναι τον Οκτώβριο.

«Γιατί η Αττική είναι ο τόπος μας. Και αξίζει να πάει μπροστά. Κάθε μέρα, ένα βήμα μπροστά»

* Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα attikimprosta.gr

You may also like