Δηλώσεις

Μητσοτάκης για Gov.gr Wallet: Βαθιά τομή, βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός

Δηλώσεις

Μητσοτάκης για Gov.gr Wallet: Βαθιά τομή, βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν από σήμερα να δημιουργούν, αποθηκεύουν, και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητα τους, τα νέα ψηφιακά αντίγραφα Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και άδειας οδήγησης αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής».

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τη ζωή του και γι΄ αυτό και η ψηφιακή μετάβαση είναι τελικά μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία και σε μία πιο δίκαιη κοινωνία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα μέσα από το gov.gr για το σχεδιασμό μιας σειράς νέων διαδικασιών με αποκλειστικό ψηφιακό αποτύπωμα, όπως αυτή του εμβολιασμού, το Power Pass, το Fuel Pass, αλλά και μια σειρά υπηρεσιών που προστίθενται στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο όπως η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η Άυλη Συνταγογράφηση και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η τεχνολογία, λοιπόν, δεν είναι μόνο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εξάλειψη των ουρών στα γκισέ, αλλά στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής η οποία ακριβώς μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, επειδή έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις».

«Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο μέχρι και πριν από κάποια χρόνια και νομίζω ότι είναι ένα συλλογικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, για την Δημόσια Διοίκηση και μια κατάκτηση της χώρας -όχι της κυβέρνησης- που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε πως ως Πολιτεία «έχουμε τη δυνατότητα να προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις, επειδή ακριβώς η τεχνολογία μας επιτρέπει να το κάνουμε.

Αυτό είναι μια κατάκτηση που δεν είναι δεδομένη για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εάν δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα θα αναγκάζονταν να καταφύγουν σε οριζόντια μέτρα, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσαν να παρέχουν στοχευμένη στήριξη σε συμπολίτες μας με βάση -ας πούμε- την εισοδηματική τους κατάσταση ή τις φορολογικές τους δηλώσεις».

«Και τώρα το κράτος έχει αποδείξει πια τις δυνατότητές του. Έχει κερδίσει, νομίζω, την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορεί να σέβεται το χρόνο τους, να τους αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και να μπορεί να θέτει τις υπηρεσίες του στη διάθεση των πολιτών», πρόσθεσε.

«Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, θεωρώ ότι πρέπει να υποδεχόμαστε σήμερα τις νέες εφαρμογές του gov.gr και αυτό το κοινωνικό περιεχόμενο να διακρίνουμε ακριβώς στη στόχευσή τους. Και όπως είπα, στα τρία χρόνια της πρώτης κυβερνητικής τετραετίας έγιναν πολλά, έχουμε όμως ακόμα πολλά περισσότερα να κάνουμε», κατέληξε.

You may also like