Δηλώσεις

Μηταράκης: Είναι καιρός για λύσεις, ενέργειες και αποτελέσματα όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση

Δηλώσεις

Μηταράκης: Είναι καιρός για λύσεις, ενέργειες και αποτελέσματα όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση

Δήλωσε κατά την είσοδό του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

«Μιλάμε πάρα πολύ καιρό για την ευρωπαϊκή λύση στη μεταναστευτική κρίση. Είναι καιρός για λύσεις, ενέργειες και αποτελέσματα. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα είναι σαφώς στον σωστό δρόμο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, αλλά επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016 θα εφαρμοστεί από όλα τα μέρη».

«Τα τελευταία χρόνια, μιλάμε δυσανάλογα για τις ευθύνες των κρατών-μελών της πρώτης γραμμής. Χρειάζεται επίσης να μιλήσουμε για λύσεις για τη μείωση του επιπέδου των παράτυπων αφίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για την παροχή ενός υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης για να διασφαλιστεί ότι όλα τα κράτη μέλη στην Ευρώπη υπηρετούν για καλύτερη μετανάστευση με ίσο τρόπο. Δεν είναι καιρός να πορεύεσαι μόνος. Είναι καιρός για μια ευρωπαϊκή λύση και είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καλή συνάντηση σήμερα», επεσήμανε.

You may also like