Δηλώσεις

Κωνσταντοπούλου: Νομοσχέδιο νίκης εκείνων που η πολιτεία τους ήθελε αόρατους

Δηλώσεις

Κωνσταντοπούλου: Νομοσχέδιο νίκης εκείνων που η πολιτεία τους ήθελε αόρατους

Δήλωσε η πρόεδρος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ κατα την τοποθέτηση της στην Βουλη στην συζήτηση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Έχω ένα όνειρο. Ότι στην Ελλάδα θα πάψει να υπάρχει ο ρατσισμός, η φοβία, η ανισότητα, η αδικία, αλλά θα κυριαρχούν η ελευθερία, η ισότητα ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα ψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο «είναι αποτέλεσμα νίκης όλων εκείνων που αγωνίζονταν για ίσα δικαιώματα και που η πολιτεία τούς ήθελε αόρατους».

Ακόμα, απάντησε και στην αναφορά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αντιτείνοντας ότι υπάρχει και είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας ψηφίζει χωρίς αστερίσκους το νομοσχέδιο.

Θέλω να πω στον κ. Σαμαρά, που είπε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ότι δεν μας παρακολουθεί. Υπάρχει αντιπολίτευση και λέγεται Πλεύση Ελευθερίας. Και είναι το μόνο κόμμα που ψηφίζει το νομοσχέδιο χωρίς κανέναν αστερίσκο και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Να του πω ότι ήμουν και είμαι σε όλες τις συζητήσεις για να στηρίξω το νομοσχέδιο που η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν το στηρίζει» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε:

Και εγώ, ως πρόεδρος του κόμματος, είμαι σε όλες τις συζητήσεις στη Βουλή, ασκώντας αντιπολίτευση. Γιατί η Πλεύση Ελευθερίας, και όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα, έχει υποχρέωση να πιέσει και να πείσει όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ότι πρέπει να το ψηφίσει στηρίζοντας την αρχή της ισότητας, και ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το δικαίωμα αυτό, γιατί δεν είναι θέμα συνείδησης αλλά θέμα στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «αντιεπιστημονικές, ακατάληπτες και ακραίες φωνές που ακούστηκαν για το νομοσχέδιο, οι οποίες κατάφεραν δυστυχώς να μπερδέψουν, να διχάσουν και να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία για ένα θέμα που δεν είναι τρομακτικό, όπως το παρουσιάζουν, αλλά αφορά ανθρώπους και ανθρώπινες ζωές.

You may also like