Δηλώσεις

Κικίλιας: Επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν

Δηλώσεις

Κικίλιας: Επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν

Δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, παρά την πανδημία που είναι ακόμα εδώ, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, η υλοποίηση του σχεδίου για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και οι ενέργειες που έγιναν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με door to door στρατηγική προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την παγκόσμια κρίση, έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν καρπούς.

«Περιμένουμε να κάνουμε μία σεζόν που θα βοηθήσει τη μέση ελληνική οικογένεια, την οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, στο εμπόριο, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες που εξαρτώνται από το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας, δηλώνοντας, ωστόσο ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

«Πράγματι έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος τόσο στις πτήσεις όσο και στην κρουαζιέρα. Από τις 7 Μαρτίου έχουμε στην Αθήνα απευθείας πτήσεις από την Αμερική και αυξάνονται οι πτήσεις και το capacity από τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε ο κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά τον κοινωνικό τουρισμό επεσήμανε πως «από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους θα έχουμε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν και δεν μπορούν, για τις ευάλωτες οικογένειες που αξίζουν να πάρουν μια ανάσα, να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, να φροντίσουν την οικογένειά τους. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την ελληνική κοινωνία, το έκανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, την ενεργειακή κρίση, το κάνει και στον τουρισμό».

You may also like