Ανάλυση

ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία: Το χρονικό των εγκλωβισμών στους αυτοκινητοδρόμους

Ανάλυση

ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία: Το χρονικό των εγκλωβισμών στους αυτοκινητοδρόμους

Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι συνηθισμένη σε ακραίες χιονοπτώσεις, όμως για πολλές χώρες του εξωτερικού, η σφοδρότητα του φαινομένου και οι χιονοθύελλες είθισται στους παγωμένους χειμώνες.

Ποια είναι τα περιστατικά στους χιονισμένους αυτοκινητοδρόμους του εξωτερικού που θυμίζουν την περιπέτεια της Αττικής Οδού;

ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα: Η έντονη χιονόπτωση δημιουργεί χιλιάδες προβλήματα με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται για ώρες στα αυτοκίνητα τους και με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

ΗΠΑ: 4 Ιανουαρίου 2022

Η χιονοθύελλα στις ΗΠΑ παρασύρει τους οδηγούς για πάνω από 25 ώρες στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο I-95, που συνδέει την πολιτεία της Βιρτζίνια με την Ουάσινγκτον.

Η χιονοθύελλα μπορεί να είχε τελειώσει, αλλά η ταλαιπωρία των ταξιδιών συνεχίστηκε. Χιλιάδες οδηγοί ανάμεσά τους οικογένειες και παιδιά που επέστρεφαν σπίτια τους μετά το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, εγκλωβίζονται στον παγωμένο δρόμο. Εναέρια πλάνα έδειξαν ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων και φορτηγών.

Ορισμένοι οδηγοί μάλιστα, αναγκάστηκαν να σβήσουν τα αυτοκίνητά τους, για να εξοικονομήσουν βενζίνη, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το NBC News.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους και ο Γερουσιαστής Tim Kaine, ο οποίος έφτασε στην Ουάσινγκτον έπειτα από 27 ώρες, χαρακτηρίζοντας την περιπέτεια του μια άθλια εμπειρία, ενώ αναφέρθηκε στην οικογένεια η οποία μοίραζε πορτοκάλια στους οδηγούς μέσα στη νύχτα, καθώς δεν υπήρχε κάτι για φαγητό!

Ισπανία: 9 Ιανουαρίου 2021

Η Ισπανία παραλύει από τη χιονοθύελλα με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και τους -10 βαθμούς C, όπως μεταδίδει το Reuters. H καταιγίδα ‘’Φιλομένα’’ έφερε την μεγαλύτερη χιονόπτωση εδώ και δεκαετίες, ενώ άφησε πίσω της 4 νεκρούς.Στην κεντρική Ισπανία, περισσότεροι από 600 δρόμοι μπλοκαρίστηκαν από τη σπάνια χιονοθύελλα και εκατοντάδες ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης.

Πολλοί οδηγοί πέρασαν την νύχτα στα αυτοκίνητά τους. «Έχω κολλήσει εδώ χωρίς νερό ή άλλη βοήθεια», δήλωσε μια κάτοικος στην τοπική τηλεόραση RTVE.

Γαλλία: 12 Ιανουαρίου 2021

Η χιονοθύελλα στη Γαλλία καθηλώνει 2.000 οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Η σφοδρή χιονόπτωση διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Α40 στο Bellegarde-sur-Valserine κοντά στην Ελβετία.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι η κυκλοφορία άρχισε ξανά σιγά σιγά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Γερμανία: 9 Φεβρουαρίου 2021

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίζονται στο δρόμο κατά τη διάρκεια της νύχτας αναφέρει το Tagesschau.

Στον Α2 κοντά στο Μπίλεφελντ οι οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στο αυτοκίνητό τους, με το κρύο να είναι αρκετά τσουχτερό. Στο μεταξύ μια ουρά 37 χλμ εκτεινόταν μέχρι την Κάτω Σαξονία.

Προβλήματα υπήρξαν και στις μετακινήσεις με το τρένο, καθώς η κυκλοφορία μεγάλων αποστάσεων ανεστάλη λόγω της κακοκαιρίας.

Ιταλία: 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο κύριος αυτοκινητόδρομος των Άλπεων προς την Αυστρία, τη Γερμανία και άλλες περιοχές στη βόρεια Ευρώπη επλήγη από τη σφοδρή χιονόπτωση, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Associated Press.

You may also like