Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Η μάχη με την Ακροδεξιά θα κριθεί και στο κοινωνικό ζήτημα σε ακρίβεια και εισόδημα

Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Η μάχη με την Ακροδεξιά θα κριθεί και στο κοινωνικό ζήτημα σε ακρίβεια και εισόδημα

Δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8», με αφορμή το αποτέλεσμα των χθεσινών ιταλικών εκλογών.

«Η επόμενη μέρα στην Ευρώπη και το αν θα καταφέρουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να περιορίσουν την θα κριθεί κυρίαρχα στο κοινωνικό ζήτημα, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο μισθό και το εισόδημα», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Κατ’ αρχάς χρειάζεται να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην Ιταλία θα έχουμε μια κυβέρνηση με την ηγεμονία της Ακροδεξιάς. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η αμφισβήτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», σημείωσε.

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε με πολύ σκληρό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είχαμε την ανάδειξη όχι απλά μιας ακροδεξιάς, αλλά μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Ευτυχώς μέσα από την κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου, μέσα από τις άμυνες του πολιτικού συστήματος αλλά και μέσα από τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, αυτή η νεοναζιστική οργάνωση είναι σήμερα στη φυλακή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κίνδυνο», επισήμανε. «Να θυμηθούμε τα προβλήματα σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη από τη δράση νεοναζιστικών οργανώσεων», είπε.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως», συνέχισε, «είναι ότι δυστυχώς κεντρικές πολιτικές δυνάμεις όπως η Νέα Δημοκρατία, έχουν κανονικοποιήσει ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές». «Το γεγονός ότι μέσα στη ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή, ως κεντρικά στελέχη, άνθρωποι που προέρχονται από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι κάτι που πριν από 15 χρόνια δεν θα ήταν αυτονόητο», είπε. «Η ΝΔ φρόντισε να χαϊδέψει ακροδεξιά ακροατήρια, όπως έκανε την περίοδο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών –και ευτυχώς μετά τις εκλογές, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, εφαρμόζει τη συμφωνία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Βελόπουλο ανοιγοκλείνει και αυτό θα γίνεται όλο το επόμενο διάστημα».

You may also like