Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα τη βεντέτα με τους φοιτητές

Δηλώσεις

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα τη βεντέτα με τους φοιτητές

Δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Με αυτά που γίνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με μία κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους βεντέτας απέναντι στη νέα γενιά, κινδυνεύουμε κάθε μέρα να έχουμε νεκρό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σημείωσε ακόμα ότι «η αστυνομία λέει αστείες αιτιολογίες, είδαμε χθες μια ανακοίνωση που θύμισε τα όσα έλεγε η αστυνομία στην περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας».

«Οι χθεσινές εικόνες είναι δομικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΝΔ έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή, να εμφανίσει την “ασφάλεια” ως ένα πεδίο απλής, γυμνής καταστολής», σημείωσε. «Αυτά που κάνει η ΝΔ στην πραγματικότητα αμφισβητούν την ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, αμφισβητούν την ασφάλεια φοιτητών και φοιτητριών», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αν είχαμε δει τέτοιες εικόνες στην Τουρκία του Ερντογάν, άνδρα των ΜΑΤ να ρίχνει σε ευθεία βολή χειροβομβίδα κρότου-λάμψης πάνω σε φοιτητή, θα ήταν πρώτη είδηση στα ελληνικά κανάλια, θα μιλούσαμε για τον αυταρχισμό του Ερντογάν, για μια κυβέρνηση που καταρρέει, για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ελέγξει την ακρίβεια και ποντάρει στην καταστολή και τον αυταρχισμό», εξήγησε. «Άλλωστε σε κάποια κανάλια υπάρχουν καταπληκτικά ρεπορτάζ για την ακρίβεια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, απλά αναφέρονται στην Τουρκία…», τόνισε με νόημα.

«Την ίδια στιγμή, αυτό που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους νέους ανθρώπους, είναι να νομοθετεί υπέρ των ιδιωτικών κολεγίων και υπέρ της μαύρης εργασίας. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς καταστολή», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Εξηγώντας ότι η ΝΔ συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη ταυτότητα με τον παραδοσιακό δεξιό κρατικό αυταρχισμό, σχολίασε: «η επιλογή της καταστολής αποτελεί και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτήσει ένα αντιδραστικό μπλοκ μέσα στην κοινωνία, πάνω στη λογική που προβάλλουν ότι “θα βάλουν σε τάξη ένα καθεστώς ανομίας”».

You may also like