Επικαιρότητα

Η Μόσχα δήλωσε την «προθυμία» της να διαπραγματευθεί με το Κίεβο

Επικαιρότητα

Η Μόσχα δήλωσε την «προθυμία» της να διαπραγματευθεί με το Κίεβο

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η εισβολή στο Κίεβο, ενώ η Ρωσία δήλωσε πριν από λίγο έτοιμη να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο.

Ρωσική επίθεση πραγματοποιείται στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να εκτοξεύουν πυραύλους σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, έχοντας αποβιβάσει στρατεύματα στα νότια παράλιά της από σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Putin ενέκρινε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά.

Σκληρές μάχες διεξάγονται σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις και στην περιφέρεια του Κιέβου. Ο απολογισμός μιλά για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Οι πολίτες, οι οποίοι ζουν τον εφιάλτη του πολέμου εγκαταλείπουν τις πόλεις ή κρύβονται σε καταφύγια. Ενώ πολλοί Ουκρανοί βρίσκουν καταφύγιο στους σταθμούς του μετρό σε Κίεβο και Χάρκοβο και άλλοι τρέχουν σε σούπερ μάρκετ υπό το φόβο της έλλειψης τροφίμων.

Η Δύση καταδικάζει σύσσωμη την ρωσική επίθεση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει για νέο πακέτο κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής απόψε.

Ωστόσο, οι εξελίξεις συνεχίζονται. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

You may also like