Επικαιρότητα

Η Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Επικαιρότητα

Η Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σε ακόμα σκληρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προχωρά η ΕΕ, καθώς η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Θέλοντας να ασκήσει πίεση στην ήδη «χτυπημένη» ρωσική οικονομία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου εντός έξι μηνών για το αργό πετρέλαιο και ως τα τέλη του έτους για τα διυλισμένα προϊόντα, όπως αναφέρει το Reuters.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με ”τακτοποιημένο” τρόπο, με τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές… θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών και τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε, επίσης, την επιβολή κυρώσεων στη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, τη Sberbank, σε δύο ακόμα τράπεζες -Credit Bank και Russian Agricultural Ban- τρία κρατικά κανάλια και σε στρατιωτικούς και άλλα άτομα τα οποία κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

You may also like