Πρόσωπα

Γιάννης Κωνσταντάτος: Ένας νέος άνθρωπος στη δημαρχεία του Ελληνικού-Αργυρούπολης

Πρόσωπα

Γιάννης Κωνσταντάτος: Ένας νέος άνθρωπος στη δημαρχεία του Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ο επικεφαλής του Δήμου του Ελληνικού τα τελευταία 9 χρόνια και με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του προσπαθεί να προσφέρει στην ανάπτυξη του Δήμου. Τι γνωρίζουμε όμως για τον Δήμαρχο του Ελληνικού;

O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, και έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά. Το 2007 ξεκίνησε την πορεία του στην αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εφάρμοσε τον ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων». Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» και στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.

Πριν εκλεγεί Δήμαρχος δραστηριοποιούνταν στο ιδιωτικό τομέα καθώς ήταν ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, για περίπου μια δεκαετία. Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρίες και πολιτικούς.

Όσον αφορά τις σπουδές του, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην Μ. Βρετανία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αποκτώντας master από το πανεπιστήμιο του Durham.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή έχοντας γράψει 4 ιστορικά μυθιστορήματα. Το τελευταίο του μάλιστα βιβλίο διασκευάστηκε προκειμένου να «ανέβει» στο Μέγαρο Μουσικής από τον σκηνοθέτη Ιάκωβο Μυλωνά.

Κοινωνική δράση

Ο Δήμαρχος έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική πέρα από την πολιτική του δράση. Έχοντας καταγωγή από την Κεφαλονιά και περήφανος για την καταγωγή του, το 2002 εκλέγεται Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων».

Από το 2019 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν στην προεδρία του ΣΠΑΥ.Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια πάντα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε να προστατεύσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Υμηττό για να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες αφού ο Υμηττός είναι ένα μοναδικό και ιστορικό βουνό», έχει επισημάνει ο Δήμαρχος.

Το 2019 ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού».

Οικογένεια

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο ο οποίος είναι 14 ετών και τον Δημήτρη που είναι 10 χρονών.

You may also like