Επικαιρότητα

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε ψήφους»

Επικαιρότητα

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε ψήφους»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

H κριτική επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση και στις συνεχείς επιθέσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ έγινε αναφορά και στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

«Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η μετάλλαξη «Όμικρον» κάπως σας έχει χαροποιήσει ως νέα ελπίδα για να ρίξετε τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022 στους παρευρισκόμενους συναδέλφους στην αίθουσα της Ολομέλειας και πρόσθεσε για την επίμαχη μελέτη:

«Δεν με εκπλήσσουν τα αποτελέσματα της. Όμως, δεν λέει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέει μέσα ότι ποτέ δεν καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. Κάνει σύγκριση Αττικής με Περιφέρεια. Αν μας προκαλέσετε θα βρούμε μελέτες αντίστοιχες και επι ΣΥΡΙΖΑ. Η μελέτη παρουσιάζει τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ για τα οποία ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει και έχει δείξει βούληση να τα αντιμετωπίσει. Είστε η μοναδική αντιπολίτευση σε όλη την Ευρώπη που αντιπολιτεύεστε αποκλειστικά με την πανδημία. Σας κάνει καλό; Σας κάνει κακό! Εύχεστε η πανδημία να πάει άσχημα για να κερδίσετε σε ψήφους. Ακόμα και η μετάλλαξη «Όμικρον» κάπως να σας έχει χαροποιήσει ως νέα ελπίδα για να ρίξετε τον Μητσοτάκη.

Τις επικρίσεις του υπουργού προκάλεσαν πάντως αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη, οποίος επιχείρησε ουσιαστικά να προκαλέσει την απάντηση Γεωργιάδη. «Η χθεσινή δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα Λύτρα έφερε στην επιφάνεια κάποια δραματικά στατιστικά και την ευθύνη της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός που έκανε την επαίσχυντη δήλωση αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει. Ακούμε σήμερα από έγκριτους επιστήμονες ότι οι μετάλλαξη «Ομικρον» δεν κάνει διάκριση σε εμβολιασμένους και όχι. Υπάρχει έκτακτο σχέδιο; Σας απασχολούν αυτά;», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως στόχος του για το 2022 είναι η αύξηση των επενδύσεων ακόμα και κατά 21,9% .

You may also like