Πρόσωπα

Οδυσσέας Νασιμπιάν: Φρέσκος αέρας στην Αυτοδιοίκηση

Πρόσωπα

Οδυσσέας Νασιμπιάν: Φρέσκος αέρας στην Αυτοδιοίκηση

Στον ορίζοντα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, και ενώ παρατηρούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νέες υποψηφιότητες, ο Οδυσσέας Νασιμπιάν αποτελεί έναν από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης.

Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν αποτελεί μια φρέσκια φωνή, ένα νέο πρωταγωνιστή στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μετέτρεψε τη νεανική του ηλικία σε πλεονέκτημα και αποδεικνύει ότι η νέα γενιά αυτοδιοικητικών μπορεί να φέρει ανανέωση, ενέργεια και τεκμηριωμένες ιδέες στην πολιτική.

Φαίνεται λοιπόν να δημιουργείται μια μία νέα γενιά αυτοδιοικητικών, αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη, επαρκώς καταρτισμένοι -τεχνοκράτες ίσως έλεγε κανείς-, επιστήμονες με τεκμηριωμένη άποψη και ιδέες, αλλά ταυτόχρονα επαγγελματίες στον κλάδο τους και όχι επαγγελματίες πολιτικοί, κάτι ιδιαιτέρως θετικό και αναζωογονητικό.

Ποιος είναι ο Οδυσσέας Νασιμπιάν

Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πλέον Δικηγόρος με το δικό του δικηγορικό γραφείο.

Πρώτη φορά εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2019 σε ηλικία μόλις 21 ετών στο Δήμο Νέας Σμύρνης, με την παράταξη του Δημάρχου. Ακόμη και υπό το καθεστώς της απλής αναλογικής, η καθαρότητα στις προθέσεις, η σοβαρότητα στο λόγο και τις απόψεις, αλλά και η ανάγκη για ανανέωση, κέρδισαν στην κάλπη.

Από την πρώτη μέρα της θητείας του, ο Νασιμπιάν πάλεψε και κατάφερε να αναδειχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη διοίκηση της πόλης για τη συγκροτημένη σκέψη του και την κατάρτισή του στην αντιμετώπιση των ζητημάτων. Οι νομικές του γνώσεις και η σοβαρότητά του τον βοήθησαν να επιφέρει μια τεχνοκρατική αντίληψη στη διαχείριση των θεμάτων, με δομημένο λόγο και θεμελιωμένα επιχειρήματα. Έδειξε ότι η ικανότητά του στη διαχείριση ζητημάτων είναι αναγκαία για την ανάπτυξη μιας κοινότητας.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι κατάφερε να πείσει ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς αντιπολιτευομενους να συνταχθούν μαζί του σε σημαντικά ζητήματα. Η διάθεσή του για διάλογο και συνεργασία αποτελεί πρότυπο για τους νέους αυτοδιοικητικούς.

Η σημασία της νέας γενιάς στη πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης

Η εμπλοκή των νέων ανθρώπων στην πολιτική είναι κρίσιμη για τη μελλοντική εξέλιξη της κοινωνίας. Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν είναι ένα παράδειγμα του πώς οι νέοι μπορούν να φέρουν ανανέωση και δυναμισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι η ελπίδα για το μέλλον της Νέας Σμύρνης και η απόδειξη ότι η νεανική φωνή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Πολύ γρήγορα, η ικανότητά του στη διαχείριση ζητημάτων έγινε αντιληπτή από τη δημοτική αρχή, η οποία τον εμπιστεύτηκε σε νευραλγικά πόστα, όπως οι τομείς των νέων τεχνολογιών, της νέας γενιά, αλλά ιδιαίτερα και μέχρι πρότινος, της καθαριότητας.

Στις επερχόμενες εκλογές, ο Οδυσσέας Νασιμπιάν θα είναι ξανά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη συνδυασμένη δύναμη της νεολαίας και της εμπειρίας στο Δήμο Νέας Σμύρνης, με την Υποψήφια Δήμαρχο Δήμητρα Νάνου. Έχοντας ως μότο ότι “δεν μπορείς να καταδικάζεις διαρκώς κάτι, χωρίς να προσπαθείς να το αλλάξεις,” δείχνει την προσήλωσή του στην ανανέωση και τη βελτίωση της κοινότητας του.

Ο Οδυσσέας Νασιμπιάν αποτελεί ένα παράδειγμα νέου αίματος στην πολιτική σκηνή της Νέας Σμύρνης και η ελπίδα για μια λαμπρή και ανανεωμένη μελλοντική αυτοδιοίκηση. Οι εκλογές θα δείξουν αν ο κόσμος της Νέας Σμύρνης είναι έτοιμος να αποδεχθεί και να υποστηρίξει ξανά αυτήν τη νεανική φωνή που φέρνει τη φρεσκάδα και την ανανέωση που χρειάζεται.

You may also like