Επικαιρότητα

Έρευνα: Γιατί δεν εμβολιάζονται οι αρνητές στην Ελλάδα

Επικαιρότητα

Έρευνα: Γιατί δεν εμβολιάζονται οι αρνητές στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας που διενήργησε η Focus Bari / YouGov για τους λόγους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού αρκετά άτομα στην Ελλάδα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας η αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων παρουσιάζει σταθερή άνοδο από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021.

Στο τέλος του 2021 παρατηρείται πως λίγο περισσότεροι από 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο, ενώ στις αρκετά νεαρές ηλικίες (έως 44 χρόνων) παρουσιάζουν τα ψηλότερα ποσοστά των διστακτικών. Παράλληλα, σε όλες τις ηλικίες εντοπίζεται μία σταθερή αναλογία των «αρνητών».

Συγκεκριμένα:

Το 57% δηλώνει ότι το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο / είναι πειραματικό

Το 43% δηλώνει ότι υπάρχει φόβος για τις άμεσες παρενέργειες

Το 14% δηλώνει ότι ανήκει σε ομάδα που δεν επιτρέπεται

Το 21% δηλώνει πανδημία είναι κατασκευασμένη & παραπλανητική

Το 65% δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί εκβιαστικά

Οι γυναίκες αρνήτριες είναι λίγο περισσότερες (9%) από τους άνδρες (8%), ενώ είναι και πιο διστακτικές (10% έναντι 7% των ανδρών).

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7% αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).

Τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης της Focus Bari προέκυψαν μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18 έως 74 χρόνων.

You may also like