Επικαιρότητα

ΔΝΤ: Τέλος εποχής ως δανειστή της Ελλάδας

Επικαιρότητα

ΔΝΤ: Τέλος εποχής ως δανειστή της Ελλάδας

Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας αποπλήρωσε την τελευταία δόση του ΔΝΤ νωρίτερα κι έτσι ο οργανισμός παύει να ασκεί αυξημένη εποπτεία στην χώρα.

Η πρόωρη αποπληρωμή εξοικονόμησε στον κρατικό υπολογισμό τόκους ύψους 250εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας «Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”.»

Ενώ όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο: «η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά. Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!»

Η αποπληρωμή όπως σημείωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας «ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη».

You may also like