Δηλώσεις

Δημόπουλος: Χειροπιαστό σενάριο το τέλος της πανδημίας

Δηλώσεις

Δημόπουλος: Χειροπιαστό σενάριο το τέλος της πανδημίας

Δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος και συνέχισε «ότι μετά από δύο χρόνια υπάρχει και η γνώση και τα όπλα, εμβόλια και εγκεκριμένα φάρμακα, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης covid-19».

«”Πολύ υψηλό” παγκόσμιο κίνδυνο συνιστά η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2, προκαλώντας συναγερμό. Αναμένεται αρχές του 2022, σύμφωνα με τους ειδικούς να είναι κυρίαρχη, καθώς είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η οποία είναι 100 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα».

«Ο εμβολιασμός και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας είναι η ασπίδα μας απέναντι και στην παραλλαγή Όμικρον, αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, προτείνοντας επιπλέον, την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου πριν από τις εορταστικές συναθροίσεις μας, ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα».

«Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι οι περιορισμοί που είχαμε ζήσει στο αρχικό στάδιο της πανδημίας δεν προβλέπεται να επιστρέφουν. Με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί ίσως μπορούμε να πούμε ότι το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ένα χειροπιαστό σενάριο ίσως και μέσα στην ερχόμενη χρονιά» τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

You may also like