Επικαιρότητα

Δίκη ψευτογιατρού: Συστηνόταν ως πιλότος ή βοτανολόγος σε καρκινοπαθείς

Επικαιρότητα

Δίκη ψευτογιατρού: Συστηνόταν ως πιλότος ή βοτανολόγος σε καρκινοπαθείς

Με καταθέσεις θυμάτων που εμπιστεύτηκαν αρχικά τον «ψευτογιατρό», αλλά στη συνέχεια κατάφεραν και γλίτωσαν συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση γυναίκας η οποία διαγνωστεί με καρκίνο στο μαστό, αλλά ο Dr Kontos της έλεγε πως δεν είχε τίποτα και πως πρέπει πάση θυσία να αποφύγει το νυστέρι.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, την εξέταζε σε ιατρείο κεντρικής κλινικής της Αθήνας και μαζί του είχε δει και άλλους γιατρούς να προβαίνουν σε εξετάσεις ασθενών.

Μετά το τέλος ενός υπερηχογραφήματος σε ιατρείο της κλινικής, όπως υποστήριξε η μάρτυρας ο Dr Kontos εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν», της είπε και της ζήτησε 12.000 ευρώ για τις δικές του «θεραπείες».

Αυτά τα λόγια, όπως είπε η γυναίκα για κάθε καρκινοπαθή είναι συνώνυμο της λήξης της απελπισίας, όμως είχε ήδη κανονίσει να υποβληθεί σε μαστεκτομή, όπως της είχαν συστήσει οι γιατροί της και ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεσή της, δεν έφερε αντίρρηση. «Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείας γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι».

Αφού έκανε την επέμβαση μαστεκτομής, η ασθενής συνέχιζε να εμπιστεύεται τον «ψευτογιατρό» πιστεύοντας ότι είχε βρει τον καλύτερο ογκολόγο. «Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο κα μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δε θα σας προβλημάτισε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Οι ενδείξεις υπήρχαν εγώ όμως δεν τις έβλεπα. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις….

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, ο «ψευτογιατρός» της ζητούσε χρήματα τα οποία εκείνη δεν είχε να του δώσει. «Το Δεκέμβριο του 2019 μου έφερε κάτι σκευάσματα, μου είπε ότι είναι κάνναβη, κάτι τέτοιο δε το θυμάμαι. Μου είπε για μια θεραπεία συντήρησης που θα μου έδινε, αν και εγώ ένιωθα καλά, το κόστος ήταν 5.600 ευρώ. Μου είχε μιλήσει για τις ενέσεις αρτεμισήνης που στοίχιζαν 16.000 ευρώ. Μου είχε κάνει μια στον ώμο».

Κατά τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης», καθώς μεταξύ άλλων είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις!

Συστηνόταν ως πιλότος-βοτανολόγος

Ο 48χρονος εκτός από διακεκριμένος ογκολόγος από την Ελβετία φαίνεται πως εμφανιζόταν και με άλλες ιδιότητες, προκειμένου να εξαπατήσει τα ανυποψίαστα θύματά του.

Συγγενής θύματος κατέθεσε πως όταν ο γαμπρός της νόσησε γνώρισαν τον 48χρονο μέσω του πνευματικού τους στο Άγιο Όρος. «Τον γνωρίσαμε ως βοτανολόγο. Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου τον συνάντησαν και τους είπε ότι είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που ασχολείται με τη βοτανολογία. Του έδωσε πολλά βότανα και διάφορα μπουκαλάκια, τα οποία δεν ξέρω τί είχαν μέσα, έπινε 13 με 14 την ημέρα. Τον έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες αν και είχε ξεκινήσει. Τις τελευταίες όμως δεν τις έκανε γιατί από αυτά που έπινε είχε καταπέσει πάρα πολύ. Είχε κάνει 5 -6 χημειοθεραπείες. Τις σταμάτησε όμως λόγω της γνωριμίας με τον βοτανολόγο.

Ήρθανε στο σπίτι ο κατηγορούμενος και ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να του κάνει επέμβαση για να του «ξεράνει» τον καρκίνο. Δεν τον αφήσαμε να τη κάνει. Συνέχισε τη θεραπεία του κατηγορούμενου. Τα χρήματα τα έπαιρνε λέγοντας ότι θα βοηθήσει κάποιον που έχει παιδιά αλλά δεν είχε ρεύμα. Από όσο γνωρίζω έδωσαν ποσό πάνω από 100.000 ευρώ. Συνέχισε τη θεραπεία του και έφυγε στις 7 Ιουλίου του 2013 στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Ερχόταν και στο νοσοκομείο για να μιλήσει με το γιατρό και εκεί του έβαζε ενέσεις μέσα στον ορό».

Πρόεδρος: Τι σας είπαν οι γιατροί; Ότι μπορούσε να τα καταφέρει;

Μάρτυρας: Σίγουρα θα είχε πάρει μια παράταση δυο τουλάχιστον χρόνια. Γιατί όχι; Για τα παιδιά του ήταν σημαντικό. Μετά το θάνατό του ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Την ημέρα του θανάτου του, του έκανε ενέσεις…

Στη δίκη κατέθεσε και πατέρας ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυϊκή δυστροφία. «Κάποια φίλη της γυναίκας μου είχε γνωρίσει τον κατηγορούεμνο και μας τον σύστησε. Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Το 2015. Μας παρουσιάστηκε σαν doctor. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει» ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας για τον κατηγορούμενο και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία.

Μας έλεγε «σε έξι μήνες θα ανεβαίνει τα σκαλιά» και ότι η κορτιζόνη εμποδίζει τη θεραπεία να λειτουργήσει. Πηγαίναμε σε νοσοκομείο, όπου το παιδί έκανε εξετάσεις. Ξαφνικά σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου μας έλεγε ότι «λείπει έξω». Εγώ ήμουν σίγουρος από πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε περίπτωση να δω βελτίωση. Απλά το παιδί το ταλαιπωρήσαμε, κάθε μία ώρα βότανο, κάθε πρωί στις έξι αλοιφές. Δε ξέρω τι είχαν μέσα τα βότανα, πάντως το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση».

You may also like