Δηλώσεις

Χατζηδάκης: Δεν καλύπτω απατεώνες μακροχρόνια άνεργους

Δηλώσεις

Χατζηδάκης: Δεν καλύπτω απατεώνες μακροχρόνια άνεργους

Δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Όποιος τους καλύπτει, να τους καλύπτει. Αν θέλει η αντιπολίτευση να τους βαφτίζει όλους αυτούς μακροχρόνια άνεργους και να κάνει αφηγήματα κοινωνικού πόνου, ας τα κάνει».

Και συνέχισε τονίζοντας ο υπουργός Εργασίας: «εγώ την προσοχή μου θα τη δώσω στους πραγματικούς ανέργους και γι’ αυτό τους δίνουμε και κίνητρα παραπάνω για να βρουν δουλειά. Αλλά τους απατεώνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ δεν θα τους καλύψουμε. Τέλος».

Όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν θα πειραχτεί το επίδομα ανεργίας, αλλά στόχος είναι να βοηθηθούν οι πραγματικά άνεργοι να βρουν δουλειά και να αντιμετωπιστούν οριστικά φαινόμενα απάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, στα μητρώα του ΟΑΕΔ, είναι εγγεγραμμένα για πάνω από 10 χρόνια 50.000 άτομα, ενώ είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ 40.000 και έχουν εισόδημα ετήσιο πάνω από 20.000 ευρώ.

«Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχουν διάφορα οφέλη, όπως προνομιακή πρόσβαση σε διορισμούς στο δημόσιο, δωρεάν μεταφορές, ειδική μεταχείριση στα θέματα της υγείας, δωρεάν πρόσβαση στον κοινωνικό τουρισμό κάθε χρόνο», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το εισοδηματικό όριο ορίζεται στο υψηλότερο, δηλαδή εκείνο του επιδόματος θέρμανσης.

«Το ίδιο όριο βάλαμε για να έχεις αυτά τα ωφελήματα από τον ΟΑΕΔ, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, όπως θα λέγεται από εδώ και πέρα», κατέληξε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης.

You may also like