Δηλώσεις

Χαρίτσης: Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη

Δηλώσεις

Χαρίτσης: Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη

Δήλωσε ο βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που δεν θα ξεφουσκώσει σύντομα όπως επιδίωκε η κυβέρνηση και που θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως», είπε ο κ. Χαρίτσης, σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με μία κυβέρνηση που ψεύδεται διαρκώς και με έναν πρωθυπουργό που λοιδορείται από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και απαξιώνεται στη διεθνή κοινότητα», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. «Αυτή τη στιγμή έχει διαμορφωθεί ένα ευρύτατο μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων που απαιτούν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κάθαρση και οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες -οικονομικά και κοινωνικά- που βιώνει η χώρα πρέπει να υπάρξει πολιτική διέξοδος» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Με προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία για την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης η οποία θα ανατάξει την οικονομία και θα αποκαταστήσει θεσμικά την ακεραιότητα της χώρας».

Ως προς τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό». Επισήμανε επίσης ότι «δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να αντιμετωπίζεται εδώ και έναν χρόνο αποκλειστικά και μόνο με την λογική των οριζόντιων επιδομάτων, επιδοτώντας ουσιαστικά τη συνέχιση μιας τεράστιας κερδοσκοπίας των παραγωγών ενέργειας».

«Είμαστε πρωταθλητές στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος με 697 ευρώ/MWh τη στιγμή που σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «στην Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου οι χώρες αυτές διεκδίκησαν και πέτυχαν να εξαιρεθούν από τον ευρωπαϊκό κανόνα επιβάλλοντας πλαφόν και κατάφεραν σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. Κάτι που ουδέποτε διεκδίκησε ο κ. Μητσοτάκης», είπε.

You may also like