Δηλώσεις

Χαρίτσης: Αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δηλώσεις

Χαρίτσης: Αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε: «για μία ακόμη φορά η Ευρώπη εμφανίζεται ουραγός στις εξελίξεις, παρακολουθώντας αμέτοχη τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που την αφορούν άμεσα».

«Οι λαοί είναι που πληρώνουν με πολύ βαρύ τίμημα τέτοιες αιματοχυσίες», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας «βαθύ σεβασμό για τους αντιπολεμικούς διαδηλωτές στη Ρωσία, που λένε όχι στον πόλεμο σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

«Η ελληνική οικονομία μπαίνει απροετοίμαστη και αθωράκιστη σε αυτήν την τεράστια ενεργειακή κρίση, με υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό, την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Το κόστος της ενέργειας στη χώρα μας έχει πενταπλασιαστεί σε έναν μόλις χρόνο», συμπλήρωσε κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «αποφάσισε τη βίαιη και χωρίς κανένα σχέδιο απολιγνιτοποίηση το 2019». «Το 2021 είχαμε 24% αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη είχαμε μείωση», πρόσθεσε.

«Θα έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ενέργεια, που επηρεάζει το σύνολο της οικονομίας» επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας: «Έχουμε προτείνει ήδη, από τον Νοέμβριο, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, που δυστυχώς απέρριψε η κυβέρνηση και έχουμε τονίσει την ανάγκη ρύθμισης της αγοράς». «Οι ίδιοι οι φορείς της αγοράς μιλάνε για ουρανοκατέβατα κέρδη των παρόχων» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε: «Επείγει η θωράκιση της οικονομίας μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

You may also like