Δηλώσεις

Χαρδαλιάς: Δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε έκτακτη ανάγκη για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα

Δηλώσεις

Χαρδαλιάς: Δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε έκτακτη ανάγκη για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα

Δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», αναφερόμενος στη σφοδρότητα εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων και στις καταστροφικές συνέπειές τους για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, παρατήρησε: «Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα επισημαίνουν σε όλους μας ότι δεν έχουμε πλέον περιθώριο καθυστερήσεων».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι από την πρώτη στιγμή θα εστιάσει «στα αναγκαία έργα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για την επίσπευση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στην επικαιροποίηση μελετών για μια γενιά νέων έργων που θα ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα, ξεκινώντας από τις ζώνες υψηλού κινδύνου».

Για να εξασφαλιστεί, μάλιστα, η ταχεία ολοκλήρωσή τους ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Στην ανάγκη και προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου -και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιος κίνδυνος- θα αξιοποιήσω τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος περί Πολιτικής Προστασίας και δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ακόμη, τόνισε ότι για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής θα προχωρήσει αμέσως «στην εφαρμογή προγράμματος καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και έργα προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας». «Παράλληλα -όπως προβλέπει ο νόμος για την Πολιτική Προστασία- θα λειτουργήσουμε Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο, που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας», συμπλήρωσε.

You may also like