Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον

Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον

Επιστήμονες στη Βρετανία εντόπισαν ένα νέο ασυνήθιστο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Έως σήμερα οι τρεις ενδείξεις ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό είναι ο υψηλός πυρετός, ένας νέος βήχας και ανοσμία, ή παροσμία και αγευσία.

Όμως όπως έχει προκύψει από τις έρευνες σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές, η Όμικρον συνοδεύεται από συμπτώματα που επηρεάζουν διάφορα όργανα του σώματος.

Πλέον η Βρετανίδα γενική γιατρός, δρ. Νίνα Άσλαμ, υπογραμμίζει ότι όσοι έχουν μολυνθεί από την Όμικρον δεν αποκλείεται να εμφανίσουν επιπεφυκίτιδα.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί πρόκειται για τη φλεγμονή του επιπεφυκότα, δηλαδή της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων, αλλά προς το παρόν η επιπεφυκίτιδα δεν έχει περιληφθεί στην επίσημη λίστα των συμπτωμάτων της Όμικρον ή οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής του κορωνοϊού, που έχουν καταρτίσει ο ΠΟΥ, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Νίνα Άσλαμ στην εφημερίδα Express, «μια προκαταρκτική μελέτη, που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον διαθέτει μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη Βήτα ή τη Δέλτα ικανότητα πρόσδεσης στους υποδοχείς ACE-2, πράγμα που σημαίνει ότι η επιπεφυκίτιδα μπορεί να είναι σύμπτωμα της Όμικρον».

You may also like