Πρόσωπα

Αντώνης Σρόιτερ: Η καριέρα στη δημοσιογραφία και η αγάπη του για το μπάσκετ

Πρόσωπα

Αντώνης Σρόιτερ: Η καριέρα στη δημοσιογραφία και η αγάπη του για το μπάσκετ

Ο Αντώνης Σρόιτερ εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ενώ πραγματοποιεί και εκπομπή έρευνας στο κανάλι.

Είναι ένας αρκετά έμπειρος δημοσιογράφος, έχει πάρει αρκετές μεγάλες συνεντεύξεις ενώ ξεχωρίζει για τη διορατικότητά του και τα εμπνευσμένα θέματα που παρουσιάζει αρκετές φορές.

Ας ρίξουμε μία ματιά στη ζωή του, την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία και τις εκπομπές του, αλλά και τα χόμπι του Έλληνα παρουσιαστή.

Είναι γερμανικής καταγωγής και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1974. Αποφοίτησε από την σχολή Αναβρύτων και το τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Απογευματινή ως ρεπόρτερ, το 1996 εργάστηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία ως οικονομικός ρεπόρτερ, αλλά και στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με τη δημοσιογραφία ανέλαβε αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος και το 2008 έγινε σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ALPHA. Από τον Μάρτιο του 2009 ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού σε ηλικία 34 ετών, τα ηνία του οποίου διατηρεί έως σήμερα.

Το 2017 παρέλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων και την τηλεοπτική του εκπομπή “Αυτοψία”. Είναι χαρακτηριστικό πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2020, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το πρώτο δελτίο σε τηλεθέαση από τα άλλα δελτία ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων με πανελλήνια κάλυψη.

H ενασχόληση με το μπάσκετ

Εκτός από τη δημοσιογραφία ο Αντώνης Σρόιτερ είχε ασχοληθεί επαγγελματικά και με το μπάσκετ κατά το παρελθόν. Μάλιστα του είχε γίνει πρόταση να αγωνιστεί στην κατηγορία Α2. Λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο εγκατέλειψε το μπάσκετ και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Άλλωστε και ο σωματότυπός του τον έχει βοηθήσει καθώς είναι ψηλόλιγνος. Σίγουρα αν δεν είχε κάνει αυτή τη μεγάλη καριέρα στη δημοσιογραφία, τα παρκέ θα τον είχαν κερδίσει.

Συντακτική Ομάδα inbox.gr

You may also like