Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Οικονομία και πανδημία πρώτα στην αντιπολιτευτική ατζέντα του

Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Οικονομία και πανδημία πρώτα στην αντιπολιτευτική ατζέντα του

Με έμφαση στην κοινωνία και ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της πανδημίας αλλά και την οικονομία ξεκίνησε την θητεία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως επισημαίνουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον, στόχος του είναι ένας υπεύθυνος αντιπολιτευτικός λόγος, χωρίς να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ήταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου συνάντησε την διοίκηση και τους εργαζόμενους για να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αύριο Δευτέρα έχει προγραμματίσει να συναντήσει εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ακούσει τα αιτήματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ παράλληλα να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις και προτάσεις.

Το Σάββατο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε ότι φάνηκε άτολμη στη διαχείριση της πανδημίας. Πρόσθεσε δε πως καθυστέρησε να πάρει σημαντικές αποφάσεις ενώ σχολίασε και την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας ότι ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει όσα ήδη γνωρίζουμε όλοι.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιπλέον, παρουσίασε συγκεκριμένες λύσεις, οι οποίες όπως τόνισε είναι προτάσεις μιας σοσιαλδημοκρατικής εναλλακτικής πρότασης. Αφορούν την μείωση της φορολόγησης, ένα ισχυρό και αναγεννημένο σύστημα Υγείας, την πράσινη μετάβαση, το δημογραφικό, τις αμυντικές δαπάνες και τέλος, το μεταναστευτικό.

Χθες πάντως ήταν και η πρώτη επίσημη για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ο ίδιος έλαβε θετικά σχόλια για την ομιλία του αλλά και την στάση του.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Κατρίνης μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη μελετούσαν μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ όλη την τοποθέτηση του εξετάζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

You may also like